Skip to main content

Εν αναμονή στήριξης από ΠΑΣΟΚ ο Μπαρμπουνάκης

Τη στήριξή του από τον Γ. Παπανδρέου αναμένει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μπ. Μπαρμπουνάκης, όπως υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.
Τη στήριξή του από τον Γιώργο Παπανδρέου αναμένει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, όπως υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα μαζί με τον καθηγητή Αρχιτεκτονικής, Νίκο Καλογήρου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαρμπουνάκης τόνισε πως εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφασίσει να στηρίξει για τον κεντρικό δήμο της πόλης ένα κεντρικό πολιτικό πρόσωπο, τότε ο ίδιος θα αποσύρει την υποψηφιότητά του, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα συμμετάσχει στις εκλογές ως μία υποψηφιότητα με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Μπαρμπουνάκης παρουσίασε σειρά προτάσεων για «μία βιώσιμη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης», μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός θεματικού πάρκου εμπορίας,ψυχαγωγίας και διασκέδασης από το ιστορικό κέντρο της πόλης μέχρι καιτη ΔΕΘ και το Γ΄Σώμα Στρατού.

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο ενοικίασης της νέας παραλίας σε ιδιώτες, προς εκμετάλλευση, από την Κτηματική Εταιρία Δημοσίου (ΚΕΔ) και σημείωσε ότι «δεν είναι δυνατό οι Θεσσαλονικείς να πληρώνουν εισιτήριο για να αντικρίσουν τη θάλασσα».

«Πρότεινα να υπάρξει μελέτη για την αξιοποίηση της νέας παραλίας με τη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και τον Οργανισμό Ρυθμιστικού», ανέφερε.