Skip to main content

Ένα... και να καίει για τον ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ στην Τούμπα (video)

Με σκόρερ τον Βιεϊρίνια από το σημείο του πέναλτι, ο νταμπλούχος λύγισε την αντίσταση της «Ένωσης» κερδίζοντας για πρώτη φορά φέτος σε μεγάλο ματς.

Σημαντική νίκη με 1-0 επί της ΑΕΚ πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Τούμπα για την 18η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο νταμπούχος -που κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά φέτος σε μεγάλο παιχνίδι- βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας με 43 βαθμούς, 1 πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό ενώ αντίθετα η Ένωση παραμέμει στην 3η θέση με 31 πόντους.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο ζωηρά όμως ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε, πήρε την κατοχή και προσπάθησε να επιτεθεί χωρίς ωστόσο να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Μπάρκα.

Συγκεκριμένα, οι ασπρόμαυροι έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 15' με τον Μπίσεσβαρ να βρίσκει τον Σβιντέρσκι που εκτέλεσε όμως ο Μπάρκας απέκρουσε σε κόρνερ. Το συγκρότημα του Άμπελ Φερέιρα είχε μια ακόμη αξιόλογη φάση καθώς στο 31', ο Γιαννούλης βρήκε ωραία τον Μπίσεσβαρ στα αριστερά που προσπάθησε να εκτελέσει όμως ο Μπάρκας βγήκε έγκαιρα και τον σταμάτησε σωτήρια διώχνοντας με το αριστερό πόδι.

Ο νταμπλούχος μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο εντείνοντας την πίεσή του και στο 55' απείλησε με τον Λημνιό από τα δεξιά να γυρίζει τη μπάλα προς τον Σβιντέρσκι που νίκησε τον Βράνιες στο μαρκάρισμα και εκτέλεσε αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης ο Σιμόες ανέτρεψε τον Βιεϊρίνια με τον Ισραηλινό διαιτητή Γκρίνφελντ να καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε στο ο Βιεϊρίνια και στο 57' εκτέλεσε τον Μπάρκα πετυχαίνοντας το 1-0.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν πρωταγωνιστής και στις επόμενες δύο καλές στιγμές της ομάδας του όταν αρχικά στο 67' εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα ενώ στο 69' έκλεψε από τον Μπακάκη στα αριστερά και γύρισε τη μπάλα προς τον Μπίσεσβαρ αλλά ο τελευταίος κατάφερε να αστοχήσει από θέση βολής.

Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 71' -με την πρώτη της τελική στην εστία- όταν ο Βέρντε βρήκε ωραία τον Λιβάγια που κατέβασε για τον Μάνταλο με τον τελευταίο από θέση βολής να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του -θεατή μέχρι τότε- Ζίβκοβιτς. Το συγκρότημα του Μάσιμο Καρέρα είχε μια ακόμη -καλή- φάση στο 80' με τον Μάνταλο να πασάρει στον Ολιβέιρα που εντός περιοχής γύρισε για να εκτελέσει αλλά τον πρόλαβε ο Ζίβκοβιτς.

Η τελευταία καλή ευκαιρία του ματς ανήκε στους Θεσσαλονικείς όταν στο 88' ο Λημνιός έγινε παραλήπτης της μπάλας και πάτησε στην περιοχή της αθηναϊκής ομάδας πλασάροντας αλλά ο Μπάρκας έσωσε την εστία του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ τελείωσε τον αγώνα με 9 παίκτες καθώς στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν ο Χουλτ με απευθείας κόκκινη κάρτα ως τελευταίος παίκτης για φάουλ στον Ακπόμ και ο Λιβάγια με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Λημνιό.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Λημνιός, Μίσιτς, Εσίτι, Βιεϊρίνια (Πέλκας 79'), Μπίσεσβαρ (Μαουρίσιο 87'), Σβιντέρσκι (Ακπόμ 74').

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Κρίστιτσιτς, Σαμπανάτζοβιτς (Ολιβέιρα 64'), Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια, Βέρντε (Γιακουμάκης 83').