Skip to main content

Ένα mega - project για το rebranding της Ελλάδας στο εξωτερικό

Πρόκειται για ένα project – μαμούθ, το οποίο έχει ως βασική επιδίωξη τη βελτίωση της εικόνας της χώρας μας εκτός συνόρων.

Το ολλανδικό μοντέλο έχει επιλεγεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από την κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιηθεί το rebranding της Ελλάδας στο εξωτερικό. Και ήδη μελετάται για να αντιγραφεί 100%, με τη βοήθεια και Ολλανδών ειδικών και της εδώ πρεσβείας τους. Πρόκειται για ένα project – μαμούθ, το οποίο έχει να κάνει με την βελτίωση της εικόνας της χώρας μας εκτός συνόρων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από ελληνικής πλευράς το project έχει αναλάβει με εντολή του Μαξίμου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα οικονομικής διπλωματίας, Κώστας Φραγκογιάννης. Γνωστός τεχνοκράτης ο ίδιος στο παρελθόν έχει ανάλαβει ανάλογες αποστολές στον ιδιωτικό τομέα και τώρα έρχεται να μεταλαμπαδεύσει την εμπειρία του και στον δημόσιο τομέα.

Ωστόσο, η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό αναμένεται να αλλάξει και μέσω των προσώπων που θα κληθούν να την εκπροσωπήσουν. Ηδη όπως πληροφορείται η Voria.gr, «ουρά» κάνουν οι υποψήφιοι για τις θέσεις εκπροσώπησης της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανασυγκρότησης (ΟΟΣΑ) και όχι μόνο. Συνήθως πρόκειται για μέλη της ακαδημαικής κοινότητας, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί κανόνα.

«Ουρά» σχηματίζεται τέλος και από όλους όσους θέλουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να εξασφαλίσουν μια θέση στον στενό κι ευρύτερο δημόσιο τομέα, με την εναλλαγή της εξουσίας μεταξύ ΝΔ και Σύριζα. Εικόνες συνηθισμένες δηλαδή στη χώρα μας από τη μεταπολίτευση και μετά.