Skip to main content

Ένα οικολογικό Πάρκο στο κέντρο των Γιαννιτσών

Αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες για την ανακατασκευή του πάρκου του Αγ. Γεωργίου στα Γιαννιτσά.

Υλικά χαμηλής θερμοαπορροφητικότητας και φωτιστικά νέας γενιάς χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης θα χρησιμοποιηθούν στο πάρκο του Αγ. Γεωργίου στα Γιαννιτσά, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που παρουσιάστηκε στη δημαρχιακή επιτροπή. Η μελέτη είναι σχεδιασμένη με αειφορικά και βιοκλιματικά πρότυπα, ενώ για τη βλάστηση του πάρκου η επιλογή των φυτών έγινε βάση των απαιτήσεων άρδευσης, προκειμένου να αποφευχθεί η σπατάλη του νερού.

Μελέτη πάρκου

Σε μια έκταση 8 στρέμματων (η σημερινή έκταση είναι 4 στρέμματα αλλά θα προστεθεί και ο περιβάλλων χώρος της εκκλησίας) θα υπάρχουν θεματικοί κήποι που θα παραπέμπουν στο αγροτικό τοπίο της πόλης, πίδακες νερού που θα αναδύονται μέσα από το έδαφος, ενώ θα δημιουργηθούν και μεταλλικές πέργκολες με ξύλινες περσίδες  επικάλυψης δημιουργώντας επιπλέον  οργανωμένους χώρους ξεκούρασης και απόλαυσης του πάρκου.

Ερωτηθείς για την ανακατασκευή του πάρκου ο δήμαρχος Γιαννιτσών, Νικόλαος Παπανικολάου τόνισε ότι: "Ακολουθώντας τον προγραμματισμό μας, σχετικά  με την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης των Γιαννιτσών και με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών προχωρούμε σε σημαντικές παρεμβάσεις όπως αυτή της αποκατάστασης  του πάρκου του Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 1 εκατ. ευρώ και η ολοκλήρωσή του θα συνδυαστεί με την δημιουργία μιας τουριστικής διαδρομής στο κέντρο της πόλης,  που θα ξεκινά από το Μαυσωλείο του Γαζή Εβρενος, θα περνά από τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήγει στο πάρκο.


Παράλληλα, με παράπλευρες παρεμβάσεις, στοχεύουμε στην ανάδειξη της περιβαλλοντικής ιδέας  και για το λόγο αυτό προβλέπεται να αναπτυχθούν θεματικοί κήποι  σε συγκεκριμένα σημεία του πάρκου. Επιχειρούμε να κάνουμε την πόλη μας πιο ανθρώπινη και πιο φιλική. Να συνδυάσουμε το σύγχρονο με το απλό και το όμορφο με το ωφέλιμο. Θέλουμε να δώσουμε χρώμα και ζωντάνια σε μια περιοχή που είναι πυκνά δομημένη και  κυκλοφορικά επιβαρυμένη. Ελπίζω στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού οι δημότες μας να έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν την ομορφιά, τα χρώματα και το φυσικό περιβάλλον, όπως αυτό τελικά θα διαμορφωθεί στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου". 

Χριστίνα Καραμανίδου

Business Story
Off