Skip to main content

Εναλλαγή στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας - Η Δώδου στη θέση του Αγαπητού

Πλέον η «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία» θα εκπροσωπείται από την 29χρονη ιστορικό Λήδα Δώδου που αντικατέστησε τον Θανάση Αγαπητό.

Εναλλαγή στον περιφερειακό της σύμβουλο πραγματοποίησε η παράταξη «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά».

Πλέον η παράταξη θα εκπροσωπείται από την 29χρονη ιστορικό Λήδα Δώδου που αντικατέστησε στις 14 Οκτωβρίου τον Θανάση Αγαπητό.

Η Λήδα Δώδου δήλωσε μετά την ορκωμοσία πως «σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για τον λαό, μπροστά στην απειλή για ένα σκληρό χειμώνα λόγω της αντιλαϊκή πολιτικής της ΝΔ και της ΕΕ, που στηρίζει η διοίκηση Τζιτζικώστα, αλλά και στους κινδύνους για την ειρήνη που προκαλεί η πρόσδεση στα σχέδια του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και η κερδοσκοπία του κεφαλαίου, χρειάζεται προσπάθεια για ένα λαϊκό εργατικό κίνημα ρήξης και ανατροπής. Που θα συγκρουστεί με την φτώχεια, την περιβαλλοντική λεηλασία, τον κρατικό αυταρχισμό, τον πόλεμο, τον φασισμό της ΝΔ. Θα παλέψει για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία και δημοκρατία. Θα υπερασπιστεί το φυσικό και δημόσιο πλούτο, τις υποδομές που έχει φτιάξει ο λαός με την εργασία και το υστέρημα σε σύγκρουση με τα συμφέροντα που λεηλατούν τον τόπο και κερδοσκοπούν πάνω στις ανάγκες μας. Θα φέρει στο προσκήνιο την φτωχομεσαία αγροτιά και κτηνοτροφία που απειλείται με αφανισμό, ενώ είναι η μόνη ελπίδα για να εξασφαλιστεί η διατροφική επάρκεια για τα λαϊκά στρώματα. Η Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά θα είναι παρούσα με τον συλλογικό της αγώνα σε αυτήν την προσπάθεια. Πέρα από τις κοινοβουλευτικές και διαχειριστικές αυταπάτες, αναδεικνύοντας το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα που βάζει τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας μπροστά, θα συμβάλλει σε μια πλατιά ενότητα μαχόμενων δυνάμεων για μην κρυώσουμε, να μην πεινάσουμε, να μην πολεμήσουμε για τα συμφέροντά τους».