Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εικόνες συμμόρφωσης με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού (φωτο)

Αποστάσεις του ενός μέτρου έξω από καφέ, φαρμακεία, κρεοπωλεία και τράπεζες – Ευφάνταστους τρόπους βρίσκουν οι φαρμακοποιοί

Επιστρατεύουν γάντια μίας χρήσης και μάσκες, τηρούν αποστάσεις του ενός και πλέον μέτρου, και σχηματίζουν ουρές από το πρωί οι Θεσσαλονικείς προκειμένου να αγοράσουν τον καφέ τους από καταστήματα take away, να προμηθευτούν φάρμακα, ή να προχωρήσουν σε κάποια απαραίτητη συναλλαγή σε τράπεζες.

Ο κορωνοϊός φέρνει νέα… ήθη και έθιμα στους Θεσσαλονικείς που μπορεί να εμφανίστηκαν, τις προηγούμενες ημέρες, ιδιαιτέρως «απείθαρχοι» σχετικά με τα ψώνια στα σούπερ μάρκετ  - κάτι που συμβαίνει λίγο έως πολύ σε πολλές χώρες του κόσμου λόγω του πανικού που έχει δημουργήσει ο φονικός ιός - ωστόσο σήμερα φάνηκαν περισσότερο συνετοί και περίμεναν στην ουρά τηρώντας αποστάσεις ακόμη και έξω από κρεοπωλεία.



Την ίδια ώρα οι υπάλληλοι των καταστημάτων φορούν γάντια μίας χρήσης και σε κάποιες περιπτώσεις και μάσκες προκειμένου να προφυλαχθούν από τους πελάτες.



Οι φαρμοκοποιοί που αυτές τις ημέρες έχουν γίνει αποδέκτες… επιδρομών από πελάτες που είναι έτοιμοι να αγοράσουν ακόμη και αναλγητικά ή καραμέλες για το λαιμό (μόνο και μόνο για να υπάρχουν στο σπίτι) ανακαλύπτουν ευφάνταστους τρόπους για να μπορέσουν να διατηρήσουν τις αποστάσεις.



Πέρα από τα κολλημένα, στις προθήκες, χαρτιά, με τα οποία γνωστοποιούν πόσα άτομα μπορούν να  μπουν στα φαρμακεία (1 άτομο ανά 10τμ , όπως προβλέπεται στην ΠΝΠ) επιστρατεύουν και άλλους τρόπους όπως μισοκατεβασμένα ρολά, κορδέλες μπροστά στις εισόδους, διπλούς πάγκους προκειμένου να υπάρχει απόσταση από το ταμείο. Υπάρχουν βέβαια και οι προνοητικοί που τοποθέτησαν πλέξιγκλας στο ταμείο προκειμένου να υπάρχει διαχωριστικό μεταξύ αυτών και όσων εισέρχονται στα φαρμακεία.



Στις τράπεζες υπάρχουν σεκιούριτι αλλά και εργαζόμενοι που ρυθμίζουν τη ροή όσων μπαίνουν στο υποκατάστημα ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που οι πελάτες δέχονται ερωτήσεις για το τι συναλλαγή θα πραγματοποιήσουν.