Skip to main content

Ένας νεκρός και δυο τραυματίες από έκρηξη βόμβας στην Αθήνα

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της έκρηξης βόμβας που σημειώθηκε στην οδό Ιακωβάτων, έξω από την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), στα Κάτω Πατήσια, λίγο π
Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της έκρηξης βόμβας που σημειώθηκε στην οδό Ιακωβάτων, έξω από την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), στα Κάτω Πατήσια, λίγο πριν τις 11:00 το βράδυ της Κυριακής.

Νεκρό, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι ένα 15χρονο αγόρι, αφγανικής καταγωγής, που βρισκόταν, μαζί με τη 10χρονη αδερφή του και την 45χρονη μητέρα τους, εκείνη την ώρα, στην περιοχή. Το αγόρι φέρεται να έψαχνε στα σκουπίδια, όπου εντόπισε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Όπως φαίνεται, η βόμβα έσκασε στα χέρια του, με αποτέλεσμα το αγόρι να απορροφήσει τη μεγαλύτερη ισχύ της έκρηξης και να διαμελιστεί το σώμα του.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τα άλλα δύο μέλη της οικογένειάς τους. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ η μητέρα διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό, έχοντας υποστεί ισχυρό σοκ.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για έκρηξη. Η ευρύτερη περιοχή είναι αποκλεισμένη σε μεγάλη αχτίνα και γίνεται αυτοψία από αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργούς.