Skip to main content

Ενδιαφέρον για απογευματινή λαϊκή αγορά και στην Καλαμαριά – Επανέρχεται ο δήμος Θεσσαλονίκης για την οδό Κώττα Ρούλια

Επαφές του δήμου Καλαμαριάς με την Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών - Στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα η λειτουργία της αγοράς στην οδό Κώττα

Το ενδιαφέρον του να φιλοξενήσει απογευματινή λαϊκή αγορά έχει εκφράσει ο δήμος Καλαμαριάς, την ώρα που στον δήμο Θεσσαλονίκης πάγωσαν προσωρινά οι διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας της μετά τις ενστάσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η δημοτική αρχή Καλαμαριάς έχει έρθει σε επαφή με την Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, αναφέροντας ότι επιθυμεί να λειτουργήσει λαϊκή αγορά τις απογευματινές ώρες προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δημότες που εργάζονται. Μάλιστα, από τον δήμο Καλαμαριάς αναζητείται το μέρος όπου θα μπορούσε να λειτουργήσει η απογευματινή λαϊκή αγορά. Στη συνέχεια, αφού ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την Ομοσπονδία, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου αναμένεται να ετοιμάσουν τη σχετική εισήγηση για να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα η λειτουργία της αγοράς στην οδό Κώττα

Επανέρχεται στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει τη Δευτέρα 12 Ιουνίου το θέμα της λειτουργίας της απογευματινής λαϊκής αγοράς στην οδό Κώττα Ρούλια, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Είχε μπλοκάρει πριν από περίπου δύο εβδομάδες όταν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο είχε ζητήσει μέσω επιστολής του να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος και να επανέλθει σε νέα συνεδρίαση προκειμένου να εκφράσουν τις ενστάσεις τους.

Οι έμποροι έκαναν λόγο για «τέχνασμα» προκειμένου να δημιουργηθεί άλλη μια λαϊκή αγορά που θα πλήξει, όπως λένε, ακόμα περισσότερο το στεγασμένο εμπόριο. Μάλιστα, όπως ανέφερε στη Voria.gr o Β΄ αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Χρήστος Νικολόπουλος έχουν καταθέσει αντιπρόταση για επέκταση ωραρίου σε ορισμένες από τις λαϊκές αγορές που λειτουργούν ήδη στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για τη λειτουργία της απογευματινής λαϊκής αγοράς

Διαβάστε επίσης: Στην αντεπίθεση οι παραγωγοί για την απογευματινή λαϊκή αγορά: «Φωνάζουν οι ίδιοι που κρατούν πίσω τη Θεσσαλονίκη»

Πάντως, η δημοτική αρχή φέρεται αποφασισμένη να λειτουργήσει η απογευματινή λαϊκή αγορά στη δυτική Θεσσαλονίκη. Για το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Άγγελος Δερετζής, είχε τις προηγούμενες ημέρες επικοινωνία με τη δημοτική αρχή, μετά τις ενστάσεις του ΕΕΘ. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Πέτρος Λεκάκης, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει ότι η απογευματινή λαϊκή αγορά και η οδός που θα αναπτύσσεται έχει ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Θεσσαλονίκη: Κάθε Τετάρτη στην οδό Κώττα Ρούλια η απογευματινή λαϊκή αγορά