Skip to main content

Ενεργοποιούνται εκ νέου οι σχέσεις Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αύριο ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ συμφώνησαν να "ενεργοποιήσουν εκ νέου" τις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα ο Σαρλ Μισέλ στο τέλος της συνάντησής τους στο Βίλνιους, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

"Καλή συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ", έγραψε στο Twitter o Σαρλ Μισέλ. "Εξερευνήσαμε τις ευκαιρίες ώστε η συνεργασία μας να ξαναγίνει σημαντική και να ενεργοποιήσουμε εκ νέου τις σχέσεις μας", πρόσθεσε. Λίγες ώρες νωρίτερα ο Τούρκος ηγέτης είχε συνδέσει την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Σουηδίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας του στην ΕΕ που βρίσκονται σε νεκρό σημείο εδώ και χρόνια.

Αύριο η συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί αύριο Τρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Λιθουανία όπου βρίσκονται και οι δύο για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η συνάντηση αυτή ανακοινώθηκε λίγα λεπτά αφότου ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έκανε γνωστό ότι ο Ερντογάν συμφώνησε να προωθήσει στο τουρκικό κοινοβούλιο το ενταξιακό πρωτόκολλο για τη Σουηδία και να εργαστεί για την ταχεία επικύρωσή του.