Skip to main content

Ενέσεις ηθικού από την...«Κίρκη»

Ουδείς τέλειος, όλα τα έθνη έχουν μελανές και λαμπρές σελίδες στην ιστορία τους. Διατηρήστε την εθνική μας αξιοπρέπεια….νεοΈλληνες. Αν δεν χάσουμε την ταυτότητά μας, είναι βέβαιο ότι δεν θα χαθούμε.
Σχολιάζει η Κίρκη

Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την εθνική της αξιοπρέπεια, έστω και αν βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Οι πολιτικοί της θα πρέπει να σταματήσουν να είναι υπόδουλοι στους ισχυρούς της Ευρώπης, να απογαλακτιστούν από αυτούς, χωρίς η χώρα να χάνει κομμάτια ούτε από την εθνική της κυριαρχία ούτε από την εθνική της αξιοπρέπεια.

Έργο των πολιτικών είναι να μην επιτρέπουν σε κανέναν να μας χλευάζει ως έθνος. Και αυτό γιατί οι πρώτοι υπαίτιοι και ηθικοί αυτουργοί της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης και της κρίσης της χώρας μας είναι οι μέχρι τώρα κυβερνώντες και τα ίδια τα κόμματα εξουσίας. Η ελληνική πολιτική και οικονομική διπλωματία επιτέλους ας αναβαθμιστεί τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Εξάλλου, και με τα σοκαριστικά σκληρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, δεν καταφέραμε να πετύχουμε δανεισμό με χαμηλό επιτόκιο. Γιατί όλους τους Ευρωπαίους (και μη), καθώς και τους τραπεζικούς ομίλους τούς ενδιαφέρει να δανείζεται η Ελλάδα, για να έχουν αυτοί να λαμβάνουν αιώνια από τη χώρα μας. Η Ελλάδα λοιπόν ας μην είναι προσκολλημένη στους Γερμανούς ή στους Γάλλους. Επιβάλλεται να αναπτύσσει διαύλους φιλίας και συνεργασίας με τους πάντες: Βρετανούς, Ρώσους , Κινέζους. Να κάνει «παιχνίδι» με όλους και ανάλογα με τα εθνικά συμφέροντά της. Οι ΗΠΑ πλέον έχουν γίνει ανάδελφοι με τους Κινέζους. Τυχαία; Όχι. Αυτή είναι η ανερχόμενη δύναμη. Ε, λοιπόν γερά, δυναμικά στην οικοδόμηση στενότερων σχέσεων με την «Ασιατική τίγρη».

Βέβαια, ειδικότερα οι Γερμανοί δεν πρέπει να έχουν παράπονα, καθώς είναι από τους πρώτους εμπορικούς εταίρους της Ελλάδας. Τόσα βγάζουν από εμάς: Τον ΟΤΕ μας τον πουλήσαμε στους Γερμανούς κοψοχρονιά. Στη Siemens τόσα έργα έδωσε η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς. Και οι Γερμανοί δεν είναι αμόλυντοι, αφού με μίζες ξέρουν να κερδίζουν έργα. Άρα δεν φταίνε μόνο οι Ελληνες, που όντως είναι επιρρεπείς στις «προκλήσεις-μίζες», αλλά ευθύνονται και αυτοί που προκαλούν και έχουν την έδρα τους στη Γερμανία.

Συμπέρασμα: ουδείς τέλειος, όλοι έχουν μελανές και λαμπρές σελίδες στην ιστορία τους. Το ζήτημα είναι πώς διαχειρίζεσαι τα  ζητήματά που προκύπτουν στην κρίση. Όχι με αίσθημα κατωτερότητας, αλλά με αίσθημα ενός ισότιμου εταίρου.

Όσον αφορά στην Ακρόπολη, ας έρθουν να την πάρουν με 1 τρισ. ευρώ. Για να ξεχρεώσουμε τα 300 δισ. ευρώ που είναι το χρέος μας και να έχουμε καβάντζα όχι μόνο για μας, αλλά να δανείζουμε με φιλικό επιτόκιο και σε όποιον Ευρωπαίο εταίρο έχει ανάγκη ακόμη και σε αυτούς που μας κάνουν τους δύσκολους και μας θεωρούν το μαύρο πρόβατο της ΕΕ.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα οι εκάστοτε κυβερνώντες, όποια κρατική περιουσία ή εταιρία πωλούν, τη διαθέτουν σε πολύ χαμηλή τιμή. Η Ελλάδα και οι πολιτικοί της, λοιπόν, ας μάθουν από τους...κερδοσκόπους Ευρωπαίους να διαφυλάττουν τα συμφέροντα της χώρας μας και να μην μεριμνούν μόνο για το ατομικό όφελός τους. Γιατί αυτό γινόταν μέχρι τώρα. Διατηρήστε την εθνική μας αξιοπρέπεια….νεοΈλληνες. Αν δεν χάσουμε την ταυτότητά μας, είναι βέβαιο ότι δεν θα χαθούμε.