Skip to main content

Ενημέρωση για όλες τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τα μέλη τους, ζητά η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Συνάντηση με τις δικαστικές αρχές αρχές για την επίσπευση των διαδικασιών και γνωστοποίηση όλων των αποφάσεων που σχετίζονται με υποθέσεις μελών του

Συνάντηση με την πρόεδρο των εφετών κ. Σοφία Μαντζακίδου και τον προϊστάμενο εισαγγελίας κ. Νικόλαο Καλλίδη πραγματοποίησαν, ύστερα από πρωτοβουλία τους, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΙΣΘ Δημήτρης Τσάμης και αντιπροσωπεία του συλλόγου. Οι εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου της Θεσσαλονίκης - και ενός από τους μεγαλύτερους επιστημονικούς συλλόγους της χώρας – ζήτησαν έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση για όλες τις αποφάσεις που αφορούν σε μέλη του ΙΣΘ ώστε αμέσως μετά, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, να προβαίνουν τα όργανα του συλλόγου στις ανάλογες ενέργειες.

Να σημειωθεί ότι ο ΙΣΘ ζήτησε και στο παρελθόν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να μην υπάρχουν γραφειοκρατικά προσκόμματα στην εφαρμογή του σχετικού νόμου και ταυτόχρονα να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις από την παράταση του χρόνου εκδίκασης των υποθέσεων. Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των γιατρών της Θεσσαλονίκης «Ο ΙΣΘ ήταν και είναι απόλυτα προσηλωμένος στην πολυσύνθετη αποστολή του, στη διαφύλαξη του κύρους του ιατρικού λειτουργήματος και της αξιοπρέπειας των χιλιάδων γιατρών που ευσυνείδητα δίνουν καθημερινές μάχες για την υγεία και τη ζωή συνανθρώπων μας και μάλιστα κάτω από δυσχερείς συνθήκες».

Οι κύριοι Νίκος Νίτσας και Δημήτρης Τσάμης ευχαρίστησαν τους δύο ανώτατους λειτουργούς της δικαιοσύνης για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα τονίζοντας ότι «με τη συνεργασία των δύο πλευρών θα διασφαλιστεί και η δίκαιη κρίση όσων δεν σέβονται τον όρκο του Ιπποκράτη και την εμπιστοσύνη των πολιτών».