Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020
x

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΥΑΘ: ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ήταν κατηγορηματικός ότι νερό από το ρέμα του Δενδροποτάμου δεν μπήκε στο δίκτυο.

Στις 5 το απόγευμα αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων για την ποιότητα του νερού και στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν και πότε θα δοθεί νερό στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Κρεστενίτης υπογράμμισε ότι τα προβλήματα υδροδότησης προκλήθηκαν από τη διακοπή τροφοδοσίας από το αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, η οποία κρίθηκε απαραίτητη λόγω της υψηλής θολότητας του νερού μετά τη σφοδρή νεροποντή και την πλημμύρα στην περιοχή του αντλιοστασίου. Διευκρίνισε ότι μόνο μετά την πιστοποίηση των υγειονολογικών ελέγχων ότι το πόσιμο νερό είναι ασφαλές μπορεί αυτό να τροφοδοτήσει τη Θεσσαλονίκη.

«Είναι σημαντικό το νερό που πάει στην πόλη να είναι απολύτως ασφαλές ως πόσιμο. Το νερό που φτάνει στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου δεν έχουμε ακόμη πιστοποίηση από το εργαστήριο ότι είναι απολύτως ασφαλές. Έτσι, δυστυχώς προς το παρόν χύνεται στον Δενδροπόταμο και δεν τροφοδοτεί τη Θεσσαλονίκη» σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ και διευκρίνισε ότι το νερό «που τώρα διανέμεται, το οποίο προέρχεται από τον Αλιάκμονα, είναι απόλυτα ασφαλές».

Όταν εξαχθούν τα αποτελέσματα των ελέγχων για την ποιότητα του πόσιμου νερού, θα συνεχίζεται η διευθέτηση και η κατανομή υδροδότησης σε περιοχές της Θεσσαλονίκης «Κάποιες περιοχές που είχαν χθες νερό, σήμερα έχουν διακοπή, από τις 6 το πρωί έγιναν οι χειρισμοί, προκειμένου το νερό να τροφοδοτήσει ανατολικές περιοχές κι αργότερα τη Μενεμένη και τους Αμπελόκηπους» είπε ο κ. Κρεστενίτης.

Στο μεταξύ, μιλώντας στο rthess ο ίδιος διευκρίνισε ότι νερό από το ρέμα του Δενδροποτάμου δεν μπήκε στο δίκτυο. «Νερό του Δενδροποτάμου δεν έχει μπει στο αντλιοστάσιο και στο δίκτυο της Θεσσαλονίκης. Ακόμα και να υπερχειλίσει ο Δενδροπόταμος, έχει βαλβίδα που δεν μπαίνει το νερό μέσα.  Πλημμύρισε όλη η περιοχή και ο περιβάλλον χώρος του αντλιοστασίου», υπογράμμισε.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ