Skip to main content

Ενημέρωση της Περιφέρειας για ζητήματα των υπαλλήλων της στα υπουργεία

Να μη «διώκονται» ζήτησαν οι υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών - Να παραμείνουν στις εργασίες τους ζητούν οι «οχταμηνίτες».

Επιστολές στα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να δοθεί λύση σε επαγγελματικά ζητήματα εργαζομένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε να αποστείλει το περιφερειακό συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση.

Η πρώτη επιστολή αφορά στους υπαλλήλους των τεχνικών υπηρεσιών της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ζητούν νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να μη διώκονται, όπως λένε, για την πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων, όπου διαπιστώνεται ως αίτιο η πλημμελής συντήρηση του οδικού δικτύου.

Όπως τόνισε η εκπρόσωπος των υπαλλήλων, το προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας μειώθηκε τα τελευταία χρόνια κατά 60%, την ώρα που το αντικείμενο των υπηρεσιών αυξήθηκε δραματικά. «Δεν μπορεί να διωκόμαστε όταν οι ελλείψεις στη συντήρηση του οδικού δικτύου είναι μεγάλες και τις αναγνωρίζουν όλοι. Χωρίς κονδύλια, χωρίς μέσα και με ελλιπές προσωπικό είναι προβληματική η διαδικασία», τόνισε η εκπρόσωπος των υπαλλήλων.

Επιστολή αποφάσισε να στείλει η Περιφέρεια και για τους συμβασιούχους, που από τις 31 Οκτωβρίου μένουν χωρίς δουλειά. Πρόκειται για τα οχτάμηνα, που είχαν προσληφθεί στην Περιφέρεια το 2018 και πήραν τετράμηνη παράταση στις συμβάσεις τους.

Οι συμβάσεις των υπαλλήλων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, όπως είπε ο εκπρόσωπός τους, Νικόλαος Γαλανόπουλος, έληξαν τον Ιούνιο του 2019, όμως με ΚΥΑ δόθηκε παράταση τεσσάρων μηνών, για να μην υπάρξει δυσαναπλήρωτο κενό στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

«Ζητούμε από το περιφερειακό συμβούλιο την αναγνώριση της αναγκαιότητας παραμονής μας στην εργασία και την επέκταση συμβάσεων μέχρι νομοθετική ρύθμιση του θέματος από το υπουργείο. Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μεγάλο ποσοστό είμαστε 55 ετών και άνω και είναι σχεδόν αδύνατο να βρούμε δουλειά», επισήμανε ο κ. Γαλανόπουλος.