Skip to main content

Ενισχυμένη κερδοφορία στο α' τρίμηνο για τον όμιλο Jumbo

Στα 21,79 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη του ομίλου Jumbo κατά το πρώτο τρίμηνο της νέας οικονομικής χρήσης που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2015.

Στα 21,79 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη του ομίλου Jumbo κατά το πρώτο τρίμηνο της νέας οικονομικής χρήσης που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, καταγράφοντας αύξηση 8,90% σε σχέση με πέρυσι, παρά την αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων στην Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 4,89% φτάνοντας τα 152,63 εκατ. ευρώ. Κατά την περίοδο αυτή οι πωλήσεις στην Ελλάδα κατέγραψαν πτώση - μικρότερη του αναμενομένου δεδομένων των συνθηκών - η οποία ωστόσο αντισταθμίστηκε από τον δυναμικό ρυθμό ανάπτυξης των καταστημάτων του εξωτερικού.

Καθώς το περιβάλλον αναφορικά με το μεταφορικό κόστος παρέμεινε ευνοϊκό, το μικτό περιθώριο κέρδους κατά το πρώτο τρίμηνο της χρήσης 2015-2016 κατέγραψε μικρή βελτίωση στο 47,97% έναντι 47,55% που ήταν στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αντίστοιχα και τα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 32,86 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 9,58% λόγω καλύτερης διαχείρισης εξόδων.

Η Jumbo επισημαίνει πως οι πωλήσεις για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα σημειώνουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, γεγονός που αποδεικνύει ότι η αγορά στην Ελλάδα παραμένει ανθεκτική.

Τονίζει πάντως πως οι πωλήσεις των Χριστουγέννων παραμένουν καθοριστικές για την πορεία του δεύτερου τριμήνου και εκεί επικεντρώνεται η προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων.