Skip to main content

Ενισχύονται 21 Αστυνομικά Τμήματα για την εξουδετέρωση της μεγάλης παραβατικότητας

Με 21 πρότυπα Αστυνομικά Τμήματα στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και σε μερικές ακόμη μεγάλες πόλεις της επαρχίας θα προσπαθήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να εξουδετερώσει τη μεγάλη παραβατικότη
Με 21 πρότυπα Αστυνομικά Τμήματα στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και σε μερικές ακόμη μεγάλες πόλεις της επαρχίας θα προσπαθήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να εξουδετερώσει τη μεγάλη παραβατικότητα που εμφανίζουν ορισμένες περιοχές.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τα τμήματα αυτά θα ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό, κυρίως από τους 1300 αστυνομικούς που επιστρέφουν στην αστυνόμευση από διοικητικές θέσεις και με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, για δράσεις σε περιοχές που εμφανίζουν πολλαπλά προβλήματα εγκληματικότητας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε περιοχές όπως το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και άλλες, οι οποίες ουσιαστικά έχουν μετατραπεί σε «γκέτο», από την παρουσία εκεί μεγάλου αριθμού μεταναστών. Τα τμήματα αυτά, είπε ο υπουργός, θα έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα, η οποία στο εξής θα συντονίζεται με τη γραμμή «Police on line».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι η γραμμή αυτή θα διευκολύνει το αρχηγείο της Αστυνομίας να παρακολουθεί την εξέλιξη της εγκληματικότητας και να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται και όταν χρειάζεται. Προς το σκοπό αυτό ειδική υπηρεσία της Αστυνομίας θα αναλύει τις πληροφορίες και θα ενισχυθεί με επιστημονικό προσωπικό, όπως ψυχολόγους, προκειμένου να βοηθήσουν στη διαχείριση κρίσεων κ.λπ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης πρόσθεσε ότι θα δοθεί μεγάλο βάρος στη δημιουργία υψηλών δυνατοτήτων καταπολέμησης του οικονομικού και ηλεκτρονικού εγκλήματος. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης αυτών των τομέων εγκλήματος θα στελεχωθούν, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2010, με εκατό αστυνομικούς ειδικών καθηκόντων, οικονομολόγους, μηχανικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών και «πληροφορικάριους», οι οποίοι θα εκπαιδευθούν στη Σχολή Ασφάλειας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι έχουν εκπονηθεί μέχρι τώρα, στα πλαίσια χαρτογράφησης της εγκληματικότητας και αντιμετώπισής της, 233 ειδικά επιχειρησιακά σχέδια στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη και άλλα 51 στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας. Τα σχέδια αυτά αφορούν διαφορετικούς τομείς εγκληματικότητας.