Skip to main content

Eνίσχυση 20 εκατ. ευρώ για δωρεάν διανομή αγροτικών προϊόντων σε απόρους

Το συνολικό κονδύλι των 20.044.478 ευρώ ενέκρινε για τη χώρα μας η ΕΕ για τη χρηματοδότηση το 2010 του κοινοτικού προγράμματος της δωρεάν διανομής αγροτικών προϊόντων και τροφίμων σε άπορους. Μέσω του
Το συνολικό κονδύλι των 20.044.478 ευρώ ενέκρινε για τη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρηματοδότηση το 2010 του κοινοτικού προγράμματος της δωρεάν διανομής σε απόρους και ευπαθείς οικονομικά ομάδες πληθυσμού αγροτικών προϊόντων και τροφίμων από τα αποθέματα της κοινοτικής παρέμβασης και της ιδιωτικής αποθεματοποίησης.

Λόγω της κρίσης που μαστίζει τους τελευταίους μήνες την ευρωπαϊκή αγορά γάλακτος, στα προϊόντα προς διανομή μπορούν πέραν των δημητριακών (ως συνήθως μακαρόνια ή ρύζι) να προστεθούν το βούτυρο και το αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη.
 
Για την Ελλάδα ορίστηκε ότι μέσω του προγράμματος μπορούν να διανεμηθούν δωρεάν τον επόμενο χρόνο από τα αποθέματα της κοινοτικής παρέμβασης και ιδιωτικής αποθεματοποίησης 64.397 τόνοι δημητριακά και 5.889 τόνοι αποβουτυρωμένου γάλακτος σε σκόνη.
 
Συνολικά, για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει το 2010 το ποσό των 478 εκατ. ευρώ σε 19 κράτη μέλη, που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.