Skip to main content

Εννέα συλλήψεις σε OPAP Arena και Τούμπα για περιστατικά αθλητικής βίας

Τρεις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη και άλλες έξι στην Αθήνα πριν την έναρξη των αγώνων

Δύο ντέρμπι πραγματοποιήθηκαν χθες στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League και η αστυνομία ήταν σε επιφυλακή για την αποτροπή περιστατικών αθλητικής βίας.

Όπως έγινε ήδη γνωστό από το πρωί, στο γήπεδο της Τούμπας πριν την έναρξη του ΠΑΟΚ - Άρης, συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή φωτοβολίδων και ναρκωτικών ουσιών.

Συλλήψεις όμως σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ είχαμε και έξω από την OPAP Arena, το γήπεδο της ΑΕΚ, όπου η Ένωση αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν έξι άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για βία κατά υπαλλήλων και παραβάσεις των νόμων περί αθλητισμού και περί όπλων.

Τα συγκεκριμένα άτομα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων  εξωτερικά του γηπέδου και στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν έξι βεγγαλικά χειρός, τέσσερα καπνογόνα και δύο αναδιπλούμενους σουγιάδες.

Μάλιστα, ένας από τους συλληφθέντες, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, έσπρωξε τους αστυνομικούς και προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει.

«Η ΕΛ.ΑΣ., υλοποιώντας πολυεπίπεδα το σχεδιασμό της για την αντιμετώπιση της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους, με σκοπό την πρόληψη και την καταστολή οποιασδήποτε παραβατικής συμπεριφοράς, τόσο σε αγωνιστικούς χώρους κατά τις ημέρες των αθλητικών γεγονότων  όσο και μακριά από αυτούς», αναφέρει η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.