Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021
x

ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ FBI ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ

Πρόκειται για τον 38χρονο Κλιτ Κέλερ που έχει κερδίσει αγωνιζόμενος στην κολύμβηση με τα χρώματα των ΗΠΑ δύο χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο.

Την έκδοση εντάλματος σύλληψης ζήτησε το FBI για τον Αμερικανό Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, Κλιτ Κέλερ, με την κατηγορία της εισβολής στο Καπιτώλιο.

Ο 38χρονος Κέλερ, ο οποίος αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2000, 2004 και 2008, έχοντας κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο στα 4x200 ελεύθερο, καθώς και δύο χάλκινα μετάλλια στα 400 ελεύθερο, αναγνωρίστηκε μέσω βίντεο και φωτογραφιών μέσα στο κτίριο.

Αναφερόμενη στον Κέλερ, η πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της Αμερικανικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σάρα Χίρσλαντ, εξέδωσε δήλωση καταδικάζοντας τις ενέργειες των εισβολέων στο Καπιτώλιο, προσθέτοντας ότι «αυτά τα γεγονότα δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες των ΗΠΑ και της Ολυμπιακής ομάδας της».

«Σε όλο τον κόσμο, οι αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ βρίσκονται σε υψηλά στάνταρντ, ενώ εκπροσωπούν τη χώρα μας εντός και εκτός των γηπέδων στα οποία ανταγωνίζονται. Αυτό που συνέβη στην Ουάσιγκτον, ήταν μια περίπτωση όπου αυτό το επίπεδο αυτό ξεκάθαρα δεν έχει επιτευχθεί. Οι εμπλεκόμενοι άνθρωποι επιτέθηκαν στους πυλώνες της δημοκρατίας που εκπροσωπούμε τόσο περήφανα», έγραψε η Χίρσλαντ στο twitter.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ