Skip to main content

Ένταση στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας

Αιγύπτιοι αλιεργάτες και συνδικαλιστές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), παρεμποδίζουν τους αλιείς της περιοχής να αποπλεύσουν.
Ένταση επικρατεί από τις 4 το απόγευμα στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης, καθώς Αιγύπτιοι αλιεργάτες και συνδικαλιστές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), παρεμποδίζουν τους αλιείς της περιοχής να αποπλεύσουν.

Οι αλλοδαποί αλιεργάτες, που εργάζονται στο στόλο μέσης αλιείας της περιοχής, ξεκίνησαν κινητοποιήσεις την περασμένη Κυριακή, υποστηρίζοντας ότι, οι πλοιοκτήτες, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, δεν καταβάλλουν κανονικά τις αμοιβές. Οι αλιεργάτες διεκδικούν καλύτερες αμοιβές, βελτιωμένες συνθήκες εργασίας και κανονική ασφάλιση στο ΙΚΑ αντί στον ΟΓΑ.

Νωρίτερα σήμερα, εξάλλου, η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, όπου καλούσε «τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον αγώνα των αλιεργατών, γιατί διεκδικούν τα αυτονόητα των συμβάσεων και της ασφάλισης».

Από την πλευρά των πλοιοκτητών, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας (ΠΕΠΜΑ), Δημήτρης Ταουλτζής δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "όπως κανείς δεν εμποδίζει τους αλιεργάτες να απεργήσουν, κανείς δεν μπορεί να καταπατήσει το συνταγματικό δικαίωμά μας στην εργασία και να μας εμποδίσει να μπούμε στα ψαροκάικα και να πάμε στη δουλειά μας".  Στο χώρο του λιμανιού βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.