Skip to main content

Εντείνεται η διαμάχη μεταξύ των κομμάτων ενόψει εκλογών

Προεκλογικά βέλη και αυτό το σαββατοκύριακο κατά τις περιοδείες των πολιτικών.
Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση στα επιτελεία των κομμάτων όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών.

Για εγκατάλειψη του περιβάλλοντος και της κοινωνίας της Δυτικής Αττικής από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Γ.Παπανδρέου από την Ελευσίνα, ενώ νωρίτερα σε επίσκεψή του στο μουσείο των Αχαρνών κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για μη ανάληψη των ευθυνών που του αντιστοιχούν.
Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε κατά την περιοδεία του:«Η δυτική Αττική έχει τεράστια προβλήματα περιβάλλοντος, ανεργίας, υποβάθμισης και κοινωνικής απομόνωσης. Έξι χρόνια είχαμε μια κυβέρνηση, η οποία παρά τις πολλές υποσχέσεις εγκατέλειψε αυτή την περιοχή»  και συμπλήρωσε για το κόμμα του:«Δεν θα μοιράσουμε προνόμια για τους λίγους. Θα χτυπηθούμε με τα δύσκολα».

Δριμύ κατηγορώ της Αλέκας Παπαρήγα κατά των δύο μεγάλων κομμάτων και του ΣΥΡΙΖΑ από την ομιλία της στην Καλλιθέα, όσον αφορά τα προγράμματα stage που έχουν βρεθεί τον τελευταίο καιρό  στο επίκεντρο. Συγκεκριμένα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε:«Το ΚΚΕ αντιτάχθηκε σε κάθε νόμο για τη μερική απασχόληση, όταν όλα τα άλλα κόμματα στη Βουλή τον υποστήριζαν με τον έναν ή άλλο τρόπο».
Επίσης η κ. Παπαρήγα έκανε έκκληση και στους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν τα δύο κόμματα, ενώ ήταν ιδιαίτερα επικριτική όσον αφορά τις δηλώσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων Πράσινων για την πράσινη ανάπτυξη.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, τονίζοντας μέσω τουγραφείου τύπου του κόμματος πως είναι ανυπόστατες, ενώ παράλληλα κάνειλόγο και για υποκριτική ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για ταπρογράμματα stage. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπραςστη διάρκεια της περιοδείας του στα καταστήματα των Αμπελοκήπωνανέφερε:«.Είμαστε συσπειρωμένοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι να δώσουμεμια δύσκολη μάχη και να την κερδίσουμε».

Σε δηλώσεις του από τη Λακωνία, όπου περιοδεύει, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι «ο κ. Καραμανλής δεν θα αφήσει μετέωρο τον κ. Παπανδρέου σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας», αφήνοντας υπονοούμενα για σχέσεις μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.Ο κ Καρατζαφέρης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Σπάρτη τόνισε ότι «Ο Καραμανλής πρόδωσε την εντολή του ελληνικού λαού και ο δικός μου ρόλος είναι να διώξω από την εξουσία τον κ. Παπανδρέου. Δεν μπορεί να φαντάζει ως λύση το ΠΑΣΟΚ, αλλά τα έχουν βρει μεταξύ τους και τους συνδέουν πολλά».