Skip to main content

Ενθουσιασμός για το ραντεβού του Καραμανλή με τους Θεσσαλονικείς

Αναβάλλονται ομιλίες και εκδηλώσεις «γαλάζιων» υποψηφίων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία για να παραστούν στην ομιλία Καραμανλή στο «Βελλίδειο».

Στο πολιτικό γεγονός του καλοκαιριού για τη Θεσσαλονίκη εξελίσσεται η εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ Α' και Β' Θεσσαλονίκης, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» την ερχόμενη Τετάρτη, στις 19.30'.

Όχι η παρουσίαση καθ' αυτή, αλλά το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής επέλεξε όχι μόνο να παραστεί, αλλά και να είναι κεντρικός ομιλητής. Δέκα χρόνια έχει να γίνει αυτό και τα μηνύματα από τον κόσμο που προτίθεται να δώσει το παρών στη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι εξαιρετικά θετικά και μαζικά.

Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο επικρατεί ενθουσιασμός για την ομιλία Καραμανλή. Ο αντίκτυπος είναι πολύ μεγάλος και το κλίμα είναι εξαιρετικά θετικό. Δεν είναι αυτή τη φορά μόνο η ξεχωριστή σχέση που έχει ο κ. Καραμανλής με τους Θεσσαλονικείς. Είναι κυρίως αυτή η πολυετής αναμονή των συμπολιτών του να τον ακούσουν να μιλάει δημοσίως.

Το σύνθημα που κυκλοφορούν τα «γαλάζια» στελέχη είναι «Την Τετάρτη πάμε όλοι Βελλίδειο», καθώς το ραντεβού Καραμανλή με τους Θεσσαλονικείς εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγάλης καμπάνιας (και προσδοκίας) για επιστροφή της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας, με στόχο πια την αυτοδυναμία.

Αυτή η δυναμική της συγκεκριμένης εκδήλωσης έχει ήδη αναγκάσει όχι μόνο τους Θεσσαλονικείς, αλλά και τους υποψήφιους βουλευτές από σχεδόν όλη την Κεντρική Μακεδονία, να αναβάλουν τις προεκλογικές εκδηλώσεις τους για την Τετάρτη, ώστε να δώσουν το παρών στο «Βελλίδειο».

Υποψήφιοι βουλευτές σε γειτονικούς της Θεσσαλονίκης νομούς, τόνιζαν στη Voria.gr ότι «αυτή η εκδήλωση δεν χάνεται» και ότι «δεν μπορεί να μιλάει δέκα χρόνια μετά ο Καραμανλής και να μιλάω εγώ στα χωριά»...

Συναγερμός έχει σημάνει και στον κομματικό μηχανισμό, με δεδομένο ότι δύσκολα πλέον λόγω χρόνου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη. Το πιθανότερο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο πρόεδρος της ΝΔ να κάνει μια περιοδεία στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες δυο εβδομάδες κι όχι κεντρική εκδήλωση, καθώς δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τη συγκέντρωση στο λιμάνι και η εκδήλωση της Τετάρτης θα κινητοποιήσει έτσι κι αλλιώς το σύνολο του «γαλάζιου» ακροατηρίου.

Ο κ. Καραμανλής, βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει δεν θα περιοριστεί στην ομιλία της Τετάρτης. Την επομένη (Πέμπτη 27 Ιουνίου) θα περιοδεύσει στις λαϊκές γειτονιές της Θεσσαλονίκης, στη δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε Αμπελόκηπους, Εύοσμο, Σταυρούπολη και πιθανώς άλλες περιοχές. Αυτά το πρωί, διότι το απόγευμα της ίδιας μέρας θα επισκεφτεί την Καλαμαριά και την Παρασκευή προγραμματίζει επίσκεψη στη Β' Θεσσαλονίκης, με μόνη οριστικοποιημένη προς το παρόν παρουσία στο Δήμο Βόλβης. Άγνωστο παραμένει εάν μετά τη Βόλβη θα μεταβεί και στις Σέρρες, όπως φημολογείται.