Skip to main content

Ζαγοροχώρια: Μαρτυρία για συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 31 Ιανουαρίου από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ΄όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου.

Βρέθηκαν σύμφωνα με μαρτυρία κυνηγού συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους το οποίο είχε απογειωθεί από την Κοζάνη με προορισμό τα Γιάννενα και αγνοείτο από την Κυριακή μεταξύ Δικόρφου και Ελάτης στα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων, σύμφωνα με το Open.

Πρόκειται για διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, τύπου DV-20 που ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία και το στίγμα του χάθηκε μεταξύ Κοζάνης και Ιωαννίνων. Στο εκπαιδευτικό αεροσκάφος επέβαινε μόνο ο χειριστής. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κοζάνη, θα πετούσε πάνω από τα Ιωάννινα και θα επέστρεφε στην Κοζάνη χωρίς να έχει προγραμματισμένη προσγείωση στο τοπικό αεροδρόμιο.

Χειριστής ήταν ο Αμάρ Ιμπραχήμ, ένας Ιρακινός εκπαιδευόμενος πιλότος. Πρόκειται για έναν από τους περίπου 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης κι έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου του 2020.

φωτογραφία αρχείου