Σάββατο 13 Αυγούστου 2022
x

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Αντιμέτωπη με ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού που προκαλεί ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων βρίσκεται η Νότια Αφρική, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της.

Η Νότια Αφρική βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού που προκαλεί ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας της χώρας.

«Συγκαλέσαμε αυτή την ενημέρωση του κοινού σήμερα για να ανακοινώσουμε ότι μια παραλλαγή του ιού SARS-CoV-2, που επί του παρόντος αποκαλείται 501.V2 Variant, εντοπίστηκε από επιστήμονές μας, ειδικούς στη γονιδιωματική, εδώ στη Νότια Αφρική», ανέφερε ο υπουργός Ζουέλι Μκίζε σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, επομένως, υποδηλώνουν εντόνως ότι το τρέχον, δεύτερο κύμα που βιώνουμε οφείλεται σε αυτή τη νέα παραλλαγή», πρόσθεσε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι είναι ενήμερος για το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία, όμως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι συμπεριφέρεται διαφορετικά από τους υπάρχοντες τύπους του ιού.

Η Νότια Αφρική έχει καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα της Covid-19 στην Αφρική, σχεδόν 900.000 ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν τους 20.000. Αυτήν την εβδομάδα η κυβέρνηση ενέτεινε τα περιοριστικά μέτρα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ