Skip to main content

Εντοπίστηκε σκάφος με 66 παράτυπους μετανάστες στην Κυλλήνη

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο στην περιοχή της Λυγιάς περίπου στις 2 π.μ. ενώ, μετά από δύο ώρες, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Σκάφος με 66 παράτυπους μετανάστες εντόπισαν οι Λιμενικές Αρχές στο Ιόνιο κοντά στην Κυλλήνη τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο στην περιοχή της Λυγιάς περίπου στις 2 π.μ. ενώ, μετά από δύο ώρες, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Οι 66 παράτυποι μετανάστες βρίσκονται στο κτίριο του Λιμεναρχείου. Πρόκειται για 28 άνδρες και 14 γυναίκες με 16 αγόρια και 8 κορίτσια ιρακινής και αφγανικής καταγωγής.

Σημειώνεται ότι μαζί τους έχουν συλληφθεί και τρεις Ουκρανοί διακινητές.

Μεταφορά από την Αθήνα

Οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο απο την Αθήνα, στη Λυγιά και αργά τη νύχτα επιβιβάστηκαν στο ιστιοφόρο που τους περίμενε εκεί με τους τρεις Ουκρανούς διακινητές ως πλήρωμα.

Τα 69 άτομα στοιβάχτηκαν στην καμπίνα και στο κατάστρωμα του σκάφους και μόλις απέπλευσαν έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους που ενημέρωσαν τις Λιμενικές Αρχές.

Το Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμεναρχείου Κατακόλου Ν/Γ 516 απέπλευσε άμεσα απο το Κατάκολο για τη Λυγιά, όπου στα ανοιχτά εντόπισε το σκάφος και το οδήγησε στο κοντινό λιμάνι της Κυλλήνης, τα ξημερώματα. Εκεί κρατούνται προσωρινά για έλεγχο οι παράτυποι μετανάστες.