Skip to main content

Εντός 2021 η διάνοιξη της Αγ. Δημητρίου-Ξεκίνησαν κατεδαφίσεις κτηρίων

Περίπου 15 ημέρες οι εργασίες στο σημείο - Εντός 2021 η διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου - Τους επόμενους μήνες και άλλες διανοίξεις.

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες κατεδάφισης πέντε κτηρίων στην Αγίου Δημητρίου με στόχο τη διάνοιξη της οδού στην Τριανδρία.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου 15 ημέρες κατά τις οποίες ο δήμος θα κατεδαφίσει πέντε σπίτια για την απαλλοτρίωση των οποίων θα δοθεί το ποσό του 1,5 εκ. ευρώ σε 11 ιδιοκτήτες.



«Προχωρήσαμε με fast track διαδικασίες τις απαλλοτριώσεις, τις αποζημιώσεις, το κόψιμο των συνδέσεων με τη ΔΕΗ, τη μελέτη της διάνοιξης και έτσι σήμερα ξεκινάμε -έχοντας βγάλει όλες τις άδειες καταγραφής- τις κατεδαφίσεις», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας που επισκέφθηκε το σημείο σήμερα το πρωί για να επιθεωρήσει τις εργασίες. Όπως είπε, μέσα στο 2020 θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη διάνοιξης της Αγ. Δημητρίου και το έργο θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2021. «Ένα τόσο σημαντικό κυκλοφοριακό έργο που συνδέει την Αγίου Δημητρίου μεταξύ Τριανδρίας και Τούμπας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2021», διαβεβαίωσε ο κ. Ζέρβας προσθέτοντας πως το έργο αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι από τον συνολικό σχεδιασμό της διοίκησης για καλύτερη ποιότητα ζωής και συνθήκες.

«Ολοκληρώνουμε τη μελέτη για τη διάνοιξη και επιτέλους θα έχουμε σύνδεση της Τούμπας και της Τριανδρίας, μια επέκταση της Αγίου Δημητρίου μέχρι τη Λαμπράκη με απώτερο στόχο να τη βγάλουμε ακόμα πιο κάτω στην Μαραθώνος», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης, υπογραμμίζοντας ότι το έργο θα δώσει «μία πνοή, μια γρήγορη διέξοδο σε όλη την ανατολική Θεσσαλονίκη και μια γρήγορη έξοδο προς την περιφερειακή οδό καθώς δεν θα είναι πια τόσο δύσκολο να βγεις στην περιφερειακή αφού δεν θα βγαίνεις μόνο από τον κόμβο της Τούμπας αλλά και από Καυτανζόγλειο».



Όπως δήλωσε, τους επόμενους μήνες θα προχωρήσουν και άλλες διανοίξεις οδών αφού ο δήμος θα προχωρήσει και σε άλλες παρεμβάσεις στην πόλη οι οποίες θα δώσουν πραγματική ανάσα στην κυκλοφορία.