Skip to main content

Εντός μητροπολιτικής περιοχής η κίνηση σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα από 4/5

Μέσα στο σπίτι ή με μια βόλτα γύρω από αυτό θα γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Τη προσοχή των πολιτών από εδώ και στο εξής ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς  στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Αναφερόμενος στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, επισήμανε ότι θα την υποδεχθούμε με ανοιξιάτικο καιρό αλλά μένοντας στο σπίτι ή με μια βόλτα γύρω από αυτό, ενώ επισήμανε ότι «δεν επιτρέπεται να πάμε στο εξοχικό πόσω δε μάλλον στο χωριό».

Σχετικά με τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τα σωματεία  να αναγνωρίσουν τον κίνδυνο και να σεβαστούν τη συλλογική προσπάθεια για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Παράλληλα σημείωσε ότι μέχρι τη Δευτέρα απαιτείται έντυπο ή sms για τη μετακίνηση των πολιτών, ενώ για την από 4/5 περίοδο είπε πως η μετακίνηση επιτρέπεται εντός του νομού κατοικίας, ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιτρέπεται η κίνηση εντός της μητροπολιτικής περιοχής.

Τέλος έκανε λόγο για νέα καθημερινότητα και νέες συνήθειες, επαναλαμβάνοντας το τρίπτυχο ΧΑΜ(Χέρια πλένουμε, Αποστάσεις κρατάμε, Μάσκες φοράμε), ενώ ανέφρε την ολοκλήρωση της καραντίνας απόψε στη Νέα Σμύρνη Λάρισας.