Skip to main content

Οι αλλαγές Ζέρβα στους αντιδημάρχους- Ανακοινώσεις μέχρι την Παρασκευή

Σε ποιες αλλαγές στο διοικητικό σχήμα πρόκειται να προχωρήσει εντός της εβδομάδας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Θέμα ημερών είναι οι αλλαγές στο σχήμα διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης στις οποίες θα προχωρήσει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζέρβας πρόκειται έως το τέλος της εβδομάδας να ορίσει αντιδήμαρχο Καθαριότητας τον Νίκο Ζεϊμπέκη, ο οποίος είναι εντεταλμένος σύμβουλος και εποπτεύει τον συγκεκριμένο τομέα. Η θέση του κ. Ζεϊμπέκη, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ που είναι παράλληλα, θα είναι έμμισθη.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο νυν αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Αβαρλής, πρόκειται να δηλώσει παραίτηση από την αντιμισθία του και να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του χωρίς τις απολαβές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζέρβας δεν προτίθεται να προχωρήσει σε άλλες αλλαγές στο σχήμα, αν και έχει τη δυνατότητα να ορίσει άλλον έναν άμισθο αντιδήμαρχο.

Υπενθυμίζεται ότι ο δρόμος για τον ορισμό νέων αντιδημάρχων άνοιξε μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο στο άρθρο 47 προέβλεπε τη δυνατότητα αύξησης του αριθμού των αντιδημάρχων κατά 1/3, υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι άμισθοι.