Skip to main content

Επαινεί την Ελλάδα η Bild - Μητσοτάκης: «Είμαστε η θετική ιστορία στην ευρωζώνη»

Δημοσίευμα έπαινος για την Ελλάδα από την άλλοτε έντονα επικριτική γερμανική εφημερίδα

Ένα διθυραμβικό δημοσίευμα για τη δυναμική επάνοδο της Ελλάδας μετά την κρίση χρέους της περασμένης δεκαετίας δημοσίευσε η άλλοτε έντονα επικριτική γερμανική εφημερίδα Bild, με τίτλους όπως «Το ελληνικό γαλανόλευκο θαύμα», ενώ φιλοξενεί και συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η Ελλάδα σήμερα είναι ένας δυναμικός, εξωστρεφής προορισμός για τους επενδυτές, με ισχυρή φωνή στην καρδιά της Ε.Ε. και μια οικονομία που βιώνει μια πρωτόγνωρη αναγέννηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην Bild.

Υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα το 2010 ήταν η προβληματική χώρα της Ευρώπης ενώ κινδύνευσε να βρεθεί και εκτός του ευρώ, η εφημερίδα σημειώνει ότι «ειδικά οι Έλληνες επιφυλάσσουν στην Ευρώπη ένα γαλανόλευκο χριστουγεννιάτικο θαύμα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών: «Το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας αναμένεται να είναι φέτος και το επόμενο έτος ένα από τα χαμηλότερα μεταξύ των βιομηχανικών χωρών, η ανεργία εξακολουθεί να μειώνεται και οι ξένες άμεσες επενδύσεις συμβάλλουν σε μια ισχυρή και σταθερή ανάπτυξη».

«Αντιστρέψαμε την κατάσταση. Η Ελλάδα δεν είναι πια το πρόβλημα, αλλά μέρος της λύσης. Είμαστε η θετική ιστορία στην ευρωζώνη», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Τα προβλήματα

Η εφημερίδα, που αναφέρεται στις επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας, κάνει ιδιαίτερη μνεία και στα προβλήματα, που αφορούν στη χαμηλή αγοραστική δύναμη των πολιτών, τις υψηλές τιμές και τη φοροδιαφυγή.

«Οι Έλληνες πληρώνουν τις υψηλότερες τιμές στα καθημερινά αγαθά και τις υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα έχουν τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη», σημειώνει.

Μέχρι σήμερα, προσθέτει η εφημερίδα, παραμένει άλυτο ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα: η φοροδιαφυγή, που παραμένει «εθνικό σπορ» και αντιστοιχεί στο μισό των κρατικών δαπανών.

Με πληροφορίες από το protothema.gr