Skip to main content

Μέσα στο 2024 λειτουργεί ξανά το υπόγειο πάρκινγκ στο Κορδελιό - Μετά από 15 χρόνια

Η επαναλειτουργία του πάρκινγκ αναμένεται να δώσει ανάσα στο πρόβλημα στάθμευσης - Οι ενέργειες του δημάρχου, Λευτέρη Αλεξανδρίδη

Σε αγώνα δρόμου για την επαναλειτουργία του υπόγειου πάρκινγκ στο Κορδελιό έχει επιδοθεί η νέα δημοτική αρχή, με στόχο να ανοίξει τις πύλες του ακόμα και το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.

Το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας, χωρητικότητας 150 θέσεων, παραμένει κλειστό εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια. Η επαναλειτουργία του αναμένεται να δώσει ανάσα στο πρόβλημα στάθμευσης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες με το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην κεντρική οδό Παπανδρέου, στο Κορδελιό.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Λευτέρης Αλεξανδρίδης, ήδη έχει δοθεί εντολή στους μηχανικούς να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την αδειοδότηση του υπόγειου πάρκινγκ (πυροσβεστική, πυρασφάλεια κλπ). «Η περιοχή του Κορδελιού έχει σοβαρό πρόβλημα με τη στάθμευση και αυτό φαίνεται και από την οδό Ανδρέα Παπανδρέου, όπου είναι διπλοπαρκαρισμένα ακόμα και τριπλοπαρκαρισμένα οχήματα», τόνισε ο κ. Αλεξανδρίδης.

Το επόμενο διάστημα οι υπηρεσίες του δήμου θα προχωρήσουν σε παρεμβάσεις στον χώρο του πάρκινγκ. Συγκεκριμένα, πρόκειται να επιδιορθωθούν κατασκευαστικές ατέλειες, όπως τα φωτιστικά και η στεγανοποίηση, καθώς ακριβώς από πάνω στην πλατεία Ελευθερίας είχαν φυτευτεί δέντρα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο το πάρκινγκ βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έτσι οι εργασίες δεν θα διαρκέσουν μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Αλεξανδρίδης ξεκαθάρισε ότι το πάρκινγκ θα το λειτουργεί ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου και όχι ιδιώτης. Ο δήμαρχος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το υπόγειο πάρκινγκ θα μπορέσει να λειτουργήσει μέσα στο 2024 ακόμα και το πρώτο εξάμηνο, αν ολοκληρωθούν όλες οι ενέργειες που απαιτούνται. Να σημειωθεί ότι η επαναλειτουργία του υπόγειου πάρκινγκ στο Κορδελιό ήταν από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Αλεξανδρίδη.