Skip to main content

Επανεξέταση του ν/σ για τα κλειστά επαγγέλματα ζητεί το ΕΕΘ

Έκκληση στην κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να προστατεύσει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και να δώσει λύση στην αναστάτωση που έχει προκληθεί από την απεργία των ιδιοκτητών ΦΔΧ,
Έκκληση στην κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να προστατεύσει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ιδιαίτερα τώρα που είναι τουριστική περίοδος και να δώσει λύση στην ομηρία των επαγγελματιών και την αναστάτωση που έχει προκληθεί από την απεργία των ιδιοκτητών ΦΔΧ, απευθύνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

«Προτείνουμε να επανεξεταστεί το νομοσχέδιο, ως προς την αποζημίωση των μεταφορέων λόγω της απαξίωσης της άδειας που κατέχουν και της οποίας την αξία η Πολιτεία αναγνωρίζει, αφού η ίδια την είχε επιβάλλει», αναφέρει σε σχετικό του ψήφισμα το ΕΕΘ.

Κύριος στόχος, όπως σημειώνει το ΕΕΘ, θα πρέπει να είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών μεταφορικών επιχειρήσεων και της παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών μέσα σε πλαίσιο σαφούς και αναπτυξιακής κατεύθυνσης και της προσφοράς του κλάδου στην διαμόρφωση των οικονομικών δεικτών της χώρας μας.

«Αυτή την στιγμή προέχει το γενικό όφελος, γι΄ αυτό παράλληλα καλούμε τους ιδιοκτήτες  των ΦΔΧ να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους και να συνεργαστούν με τα συναρμόδια υπουργεία στην εξεύρεση λύσεως σύμφωνα με όσα προαναφέραμε. Πεποίθησή μας είναι ότι κανένας κλάδος δεν μπορεί να βγει ωφελημένος από μια καθημαγμένη οικονομία», καταλήγει το ψήφισα του Επιμελητηρίου.