Skip to main content

Επεισόδια στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Εκατοντάδες προσαγωγές από την ΕΛΑΣ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού - Δίνει μάχη για τη ζωή του

Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει ποιοι συμμετείχαν στα επεισόδια και ποιος πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα που βρήκε στον μηρό τον 31χρονο αστυνομικό

Εκατοντάδες άτομα παρέμειναν μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, καθώς η αστυνομία αναζητά τους δράστες των άγριων επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από αυτό και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Εντός του γηπέδου διεξάγονταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για το League Cup, ο οποίος διακόπηκε μετά τα σοβαρά επεισόδια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema η Ελληνική Αστυνομία που βρέθηκε στο γήπεδο αποφάσισε να αφήσει να βγουν εκτός γηπέδου τα γυναικόπαιδα και κράτησε εντός τους άνδρες, μια ενέργεια που σκοπό έχει να εξακριβώσει ποιοι πιθανόν να έχουν εμπλοκή με τα επεισόδια.

Image

 

Στο ίδιο πλαίσιο, κατά πληροφορίες η Αστυνομία προχωρά σε προσαγωγές όσων υπάρχει υποψία πως είχαν συμμετοχή ενώ το ίδιο συμβαίνει και με όσους διαφωνούν και επιχειρούν να φύγουν από το σημείο. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για πάνω από 200 προσαγωγές.

Στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας όπου μεταφέρθηκε ο αστυνομικός, οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, καθώς η φωτοβολίδα έμεινε για αρκετή ώρα στο πόδι του και του προκάλεσε σοβαρή βλάβη. 

Διαβάστε σχετικάΦωτοβολίδα καρφώθηκε σε αστυνομικό των ΜΑΤ στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός-Χαροπαλεύει στο νοσοκομείο (vids)

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το πόδι του αστυνομικού είχε πιάσει φωτιά και καιγόταν, καθώς η ναυτική φωτοβολίδα δεν σβήνει, ενώ επιπλέον αιμορραγούσε. 

Στο νοσοκομείο βρέθηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και η ηγεσία της ΕΛΑΣ, καθώς  και ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.