Skip to main content

Επεισόδια στον Ρέντη: Πυρίτιδα και στα χέρια του 26χρονου μάνατζερ τράπερ

Ο 26χρονος είχε μπει στο μικροσκόπιο των αρχών από την πρώτη στιγμή

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού έπειτα από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας σε επεισόδια με οπαδούς στις 7 Δεκεμβρίου έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντοπίστηκε πυρίτιδα στα χέρια ενός 26χρονου, που είναι μάνατζερ τράπερ, και που από την πρώτη στιγμή είχε μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών και είχε προσαχθεί. Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι μετέφερε πανό στο γήπεδο και έφυγε πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια.

Τα νέα αυτά στοιχεία τέθηκαν ήδη στη διάθεση των ανακριτικών αρχών και αξιολογούνται.

Είχε προηγηθεί η προφυλάκιση, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, του 18χρονου, που κατηγορείται πως αυτός τραυμάτισε τον αστυνομικό με την φωτοβολίδα.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα αποτελέσματα των εξετάσεων και των αναλύσεων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησαν το DNA του 16χρονου αδελφού του προφυλακισμένου 18χρονου, σε κομμάτι εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας, που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εντοπίστηκε και πυρίτιδα στα χέρια του 16χρονου.

Τέλος, συνεχίζεται η προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ να ταυτοποιήσει το άτομο που, σύμφωνα με την κατάθεση του 18χρονου, τους καθοδήγησε στην επίθεση κατά των αστυνομικών και τους προμήθευσε με τα «πολεμοφόδια».