Skip to main content

Η δικογραφία για τα επεισόδια στου Ρέντη: «Τράβα το σχοινί της φωτοβολίδας και στόχευσέ τους»

Πώς περιέγραψε ο 18χρονος στους αστυνομικούς τη διαδικασία που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού των ΜΑΤ

Αποκαλυπτική είναι η δικογραφία για τα όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, όπου ναυτική φωτοβολίδα που φέρεται να εκτόξευσε 18χρονος τραυμάτισε σοβαρά έναν αστυνομικό των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ο 18χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η δικογραφία αφορά και έναν ακόμη άνδρα, αγνώστων στοιχείων, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία, σχετικά με τα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου, έξω από το κλειστό γυμναστήριο Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη».

Οπως αναφέρεται στο κείμενο, στην υπηρεσία περιήλθαν ανώνυμες καταγγελίες για άτομα που είναι πιθανό να σχετίζονται με την επίθεση. Σε συνέχεια των καταγγελιών, η ΕΛ.ΑΣ. αναζήτησε δύο άνδρες, έναν 18χρονο και έναν 26χρονο.

Ο δεύτερος εντοπίστηκε, το Σάββατο, κοντά στο σπίτι του στην περιοχή του Περιστερίου και προσήχθη από αστυνομικούς.

Ο 26χρονος υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση και τον τραυματισμό του αστυνομικού. Οπως ισχυρίστηκε, παρότι μετέβη στο γήπεδο για να μεταφέρει πανό που θα τοποθετούνταν στις εξέδρες, αποχώρησε πριν αρχίσουν τα επεισόδια.

«Σχεδίαζαν επίθεση σε αστυνομικούς»

Ανέφερε ότι κατά την «ολιγόλεπτη παραμονή του, άτομα από τον περίγυρό του, του ανέφεραν ότι επρόκειτο να γίνουν επεισόδια από κάποιους οπαδούς που σκόπιμα θα επιτίθονταν στις αστυνομικές δυνάμεις» έξω από το γυμναστήριο.

Η σύντροφος του 18χρονου ανέφερε πως όταν συναντήθηκε από κοντά με τον σύντροφό της, εκείνος της είπε πως φοβόταν μήπως βρεθούν τα αποτυπώματά του σε κάποιο καπνογόνο που είχε «πιάσει με τα χέρια του για μικρό χρονικό διάστημα, το οποίο του είχε δώσει κάποιο άγνωστο άτομο λίγο πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια».

Κατά την εξέταση, ο 18χρονος ομολόγησε ότι εκείνος πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα. Ακολούθησε άλλους οπαδούς του Ολυμπιακού έξω από το γήπεδο, που κινήθηκαν προς το μέρος των αστυνομικών.

Ενας από αυτούς είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους, τους παρακίνησε να πάνε προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Αφού εξήλθαν, ο ίδιος άνδρας του έδωσε μια ναυτική φωτοβολίδα και τον προέτρεψε να τη ρίξει λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Πάρ′ την εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπ…ς».

Αφού πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, «θέλησε να ρίξει τη φωτοβολίδα που κρατούσε στον αέρα, πλην όμως αφού την εκτόξευσε, εκείνη χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια τραυμάτισε κάποιον αστυνομικό στο πόδι. Φοβούμενος για αυτό το οποίο είχε συμβεί, επέστρεψε στο εσωτερικό του γηπέδου» και ανέφερε στην παρέα του τι είχε συμβεί.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως φοβούμενος για τις συνέπειες, άλλαξε αριθμό τηλεφώνου και email και διέγραψε τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Οσον αφορά στα άτομα στα οποία εκμυστηρεύτηκε ότι τραυμάτισε με τη ναυτική φωτοβολίδα τον αστυνομικό της ΥΑΤ, ο κατηγορούμενος δήλωσε πως για το συμβάν, πέραν των ατόμων με τα οποία βρίσκονταν στο γήπεδο, ενημέρωσε τη σύντροφό του και τον αδερφό του.

«Απαντες οι ανωτέρω, πλην ενός τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν αργότερα, επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του» όπως προστίθεται.

Ερευνα στο σπίτι του 18χρονου

Σε έρευνα που έγινε το πρωί της Κυριακής στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μπουφάν, ένα παντελόνι φόρμας και ένα ζεύγος παπουτσιών, μαύρου χρώματος, τα οποία επιδείχθηκαν στον κατηγορούμενο, που επιβεβαίωσε ότι ήταν τα ρούχα που φορούσε την ημέρα των επεισοδίων.

Σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι τα έπλυνε γιατί φοβήθηκε.

Από τον κατηγορούμενο, κατά τη διαδικασία προσαγωγής του από το κλειστό γυμναστήριο, είχαν ληφθεί αποτυπώματα, δείγμα βιολογικού υλικού και δείγμα καταλοίπων πυρίτιδας από τους αστυνομικούς της ΥΑΒΑΧ.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις που εκκρεμούν, θα υποβληθούν συμπληρωματικά.