Skip to main content

Επεισοδιακή σύλληψη διακινητή στη Θεσσαλονίκη: Άφησε το όχημα και διέφυγε - Τον έπιασαν αργότερα και απειλούσε αστυνομικούς

Βρέθηκε σε περιοχή της Ευκαρπίας, να επιβαίνει σε όχημα που οδηγούσε ο 36χρονος Αλβανός, οπότε συνελήφθησαν και οι δύο άντρες, με τον 31χρονο να εκτοξεύει απειλές εναντίον των αστυνομικών

Επεισοδιακή σύλληψη 31χρονου Αλβανού διακινητή μεταναστών και ενός συνεργού του, 36χρονου Αλβανού, σημειώθηκε χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο περιπολίας, εντόπισε σε πάροδο της οδού Λαγκάδα, περίπου στις 08:00 επιβατικό όχημα που μετέφερε παράτυπους μετανάστες.

Ο 31χρονος Αλβανός οδηγός του αυτοκινήτου, προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και αφού ακινητοποίησε το όχημα, προσπάθησε να διαφύγει, απωθώντας αστυνομικό.

Ακολούθως όμως, έπειτα από αστυνομικές αναζητήσεις, βρέθηκε σε περιοχή της Ευκαρπίας, να επιβαίνει σε όχημα που οδηγούσε ο 36χρονος Αλβανός, οπότε συνελήφθησαν και οι δύο άντρες, με τον 31χρονο να εκτοξεύει απειλές εναντίον των αστυνομικών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απειλή και υπόθαλψη εγκληματία.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι, και οι δύο οδηγοί στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στο πλαίσιο του ελέγχου τέλος, ακινητοποιήθηκαν δύο μεταφερόμενοι αλλοδαποί, από το Σουδάν και την Υεμένη, καθώς στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.  
    
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.