Skip to main content

Επέλαση ξένων τουριστών στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, ως τον ταξιδιωτικό προορισμό που οι φορείς της φιλοδοξούν να γίνει, παραπέμπει η σημερινή εικόνα του ιστορικού κέντρου της πόλης, με εκατοντάδες ξένους τουρίστες να έχουν κατακλύσει τ
Στη Θεσσαλονίκη, ως τον ταξιδιωτικό προορισμό που οι φορείς της φιλοδοξούν να γίνει, παραπέμπει η σημερινή εικόνα του ιστορικού κέντρου της πόλης, με εκατοντάδες ξένους τουρίστες να έχουν κατακλύσει τους εμπορικότερους δρόμους της.

Πρόκειται για 1.310 επιβάτες - στην πλειοψηφία τους Άγγλοι - του κρουαζιερόπλοιου Balmoral (με σημαία Μπαχάμες), που κατέπλευσε στις 7 το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας το ταξίδι του στην Ελλάδα, μετά τον πρώτο του σταθμό, χθες, στην Καβάλα.

Το μήκους 218 μέτρων πλοίο, που ανήκει στο στόλο της νορβηγικής Fred Olsen Cruise Lines, θα αποπλεύσει στις 5 το απόγευμα, με προορισμό το λιμάνι του Βόλου.

Μεταξύ άλλων, ο ΕΣΘ μελετά τη δυνατότητα να παρέχονται στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, κατόπιν συνεννόησης με τους τουριστικούς πράκτορες, εκπτωτικές κάρτες - αντίστοιχες με αυτές που ήδη παρέχονται σε κάποιες κοινωνικές ομάδες - για ειδικά χαμηλές τιμές, σε 1.100 εμπορικά καταστήματα της πόλης.