Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση ΜΑΤ και ΕΚΑΜ στην πρυτανεία του ΑΠΘ που τελούσε υπό κατάληψη (videos)

Επιχείρηση εκκένωσης του κτηρίου από φοιτητές που το είχαν καταλάβει πριν λίγες ώρες, αναρτώντας και γιγαντοπανό

Στο κτήριο της πρυτανείας του ΑΠΘ, που τελούσε υπό κατάληψη από το μεσημέρι της Πέμπτης, επενέβησαν στις 6 το απόγευμα δυνάμεις των ΜΑΤ αλλά και των ΕΚΑΜ.

Συγκεκριμένα, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε επιχείρηση εκκένωσης του κτηρίου, το οποίο είχε καταληφθεί από μέλη των φοιτητικών συλλόγων Γεωλογίας και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ. Μετά την επέμβαση, κάποιοι από τους φοιτητές βγήκαν από το κτήριο και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα μαζί με μέλη άλλων φοιτητικών συλλόγων.

Λίγο αργότερα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν από την πρυτανεία και παρατάχθηκαν έξω από την πύλη εμπορίου της ΔΕΘ. Οι φοιτητές βγήκαν στην είσοδο του ΑΠΘ και φωνάζουν συνθήματα.

Image
Image

 

Άνδρες των ΕΚΑΜ εισήλθαν στο κτήριο από το υπόγειο του κτηρίου και μετέπειτα δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν από την κεντρική είσοδο.

Υπενθυμίζεται πως αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της μεγάλης φοιτητικής πορείας ενάντια στα μη κρατικά πανεπιστήμια, ομάδα ατόμων εισέβαλε στο Κτήριο Διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καταλαμβάνοντάς το και αναρτώντας ένα γιγαντοπανό.