Skip to main content

Επεμβάσεις αποκατάστασης σε έξι δρόμους τριών δήμων της Θεσσαλονίκης

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίζει την αποκατάσταση έξι σημαντικών επαρχιακών οδών στον νομό, με 7,5 εκ. ευρώ.

Παρεμβάσεις σε σημαντικούς δρόμους τριών δήμων της Θεσσαλονίκης, που είναι σε κακή κατάσταση και σε ορισμένα τμήματα κατεστραμμένοι, όμως δέχονται υψηλούς κυκλοφοριακούς φόρτους καθημερινά, θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεών της για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στον νομό Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια με 7,5 εκ. ευρώ σχεδιάζει να υλοποιήσει εκτεταμένες επεμβάσεις για την αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος, αλλά και για μια σειρά από εργασίες συντήρησης (σήμανση, μέτρα ασφάλειας, διαχωριστικά στηθαία, διαγραμμίσεις, αποκατάσταση ρηγματώσεων, λάκκων, καθιζήσεων, αποχετευτικά, φρεάτια, βλάστηση κτλ.), σε κομβικές επαρχιακές οδούς των δήμων Θέρμης, Πυλαίας – Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου.

Στον δήμο Θέρμης εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην επαρχιακή οδό, που συνδέει το Πλαγιάρι με την Επανομή, σε μήκος 2,5 χλμ., αλλά και στην επαρχιακή οδό που συνδέει τον Τρίλοφο με το Κάτω Σχολάρι, σε μήκος 2,2 χλμ. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 2 εκ. ευρώ.

Στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη οι παρεμβάσεις αφορούν στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Ασβεστοχωρίου - Χορτιάτη - Κορυφής Κισσού, μήκους 4,1 χλμ. και στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Πυλαίας - Πανοράματος - Διασταύρωση προς Χορτιάτη, μήκους 3 χλμ. Ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων είναι 3,5 εκ. ευρώ. Στον πρώτο δρόμο καταγράφονται μεγάλες φθορές στην άσφαλτο από τα Πεύκα ως την Εξοχή και στον δεύτερο δρόμο στο τμήμα από Πυλαία έως Πανόραμα.

Στον δήμο Ωραιοκάστρου εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην επαρχιακή οδό που συνδέει το Ωραιόκαστρο με το Μελισσοχώρι, σε μήκος 2 χλμ. και σε τμήματα επί της επαρχιακής οδού, από τον οικισμό της Λητής έως τον οικισμό του Δρυμού, μήκους 1,4 χλμ. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 2 εκ. ευρώ.

Στην πρόσφατη συνεδρίασή της η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενέκρινε τον προϋπολογισμό και τον τρόπο δημοπράτησης των παρεμβάσεων.

Οι εργασίες προγραμματίζεται να ξεκινήσουν εντός του 2021 και να ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη διετία.