Skip to main content

Έπεσαν υπογραφές στην προγραμματική για ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο της Μιέζας

Επικεφαλής θα είναι η αρχαιολόγος και επίτιμη έφορος Αρχαιοτήτων Δρ. Αγγελική Κοτταρίδη

Σε υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την ανάδειξη του Γυμνασίου της Μίεζας, θα προχωρήσουν το Υπουργείο Πολιτισμού και ο δήμος Νάουσας, όπως συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Μίεζα: Το Γυμνάσιο όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο και τους Μακεδόνες που άλλαξαν τον κόσμο

Στο πλαίσιο αυτό θα ξεκινήσει η ανασκαφική δραστηριότητα στο Γυμνάσιο της Μίεζας με επικεφαλής την αρχαιολόγο και επίτιμη έφορο Αρχαιοτήτων Δρ. Αγγελική Κοτταρίδη από το ερχόμενο καλοκαίρι. Επίσης, συμφωνήθηκε και η διοργάνωση ενός διεθνούς αρχαιολογικού συνεδρίου στην Νάουσα για την παρουσίαση των ευρημάτων της πρώτης φάσης της ανασκαφής. Ακόμη, η Yπουργός Πολιτισμού διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει οικονομική στήριξη του δήμου Νάουσας προκειμένου να ξεκινήσει και πάλι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας. Παράλληλα, ο δήμαρχος ενημέρωσε για τις προσπάθειες που έχουν γίνει σε συνεργασία με την εφορεία Νεωτέρων Μνημείων για την ένταξη του έργου: «Αποκατάσταση και επανάχρηση διατηρητέου Ματθαίου» σε χρηματοδοτικό εργαλείο του Yπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

-Το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εξετάσει τη χρηματοδότηση του έργου: «Δημιουργία χώρων υποδοχής και εξυπηρέτησης επισκεπτών στο αρχαίο θέατρο της Μίεζας» ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών αλλά και να αναδειχθεί σε χώρο όπου θα γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις.