Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
x

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΛΕΑΝΔΡΟΣ»

Σε επιφυλακή Περιφέρεια και δήμοι της Θεσσαλονίκης για την κακοκαιρία «Λέανδρος» - Σε ετοιμότητα μηχανήματα αποχιονισμού και ποσότητες αλατιού

Επί ποδός βρίσκονται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι δήμοι της Θεσσαλονίκης για την κακοκαιρία «Λέανδρος», που εκτός από την ψυχρή εισβολή, θα φέρει και χιονοπτώσεις. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχοντας στα χέρια της τα καιρικά δεδομένα, βρίσκεται σε επιφυλακή με 100 μηχανήματα αποχιονισμού σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και 15.000 τόνους αλάτι.

Διαβάστε: Αρναούτογλου - Έρχονται χιόνια το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης, «από σήμερα το απόγευμα και προς το βράδυ αναμένουμε και στη Θεσσαλονίκη ελαφρά χιονόπτωση κυρίως περιφερειακά, ίσως και μέσα στην πόλη. Και μετά το Σάββατο αναμένεται χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη». Όπως ανέφερε ο κ. Στεργιάδης, η Θεσσαλονίκη έχει αυτή τη στιγμή 29 μηχανήματα αποχιονιστικά για τα δίκτυα που είναι στην αρμοδιότητα της περιφέρειας, περιφερειακή οδό, προς αεροδρόμιο και προς νοσοκομεία. «Εάν χρειαστεί θα προστεθούν και άλλα», σημείωσε.

Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνει η Πολιτική Προστασία του δήμου Θεσσαλονίκης, για την επικείμενη επιδείνωση του καιρού. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μωϋσίδης, ο δήμος έχει συνολικά στη διάθεσή του 17 μηχανήματα και 900 τόνους αλατιού στις αποθήκες του δήμου. Ήδη διαθέσαμε αλάτι σε νοσοκομεία, σχολεία, νοσοκομεία και εκκλησίες. «Είμαστε σε ετοιμότητα όλοι στον δήμο, από τον δήμαρχο μέχρι και τους εργαζόμενους, να βγούμε όλοι στους δρόμους εάν χιονίσει, πιθανότατα το Σάββατο το πρωί», σημείωσε χαρακτηριστικά. Βάρος δίνεται, σύμφωνα με τον κ. Μωϋσίδη, στα βόρεια τμήματα του δήμου, Άνω Πόλη και Τριανδρία, όπου θα βρίσκονται μικρά μηχανήματα για να διευκολύνουν την κίνηση λεωφορείων και οχημάτων.

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη με SMS ενημέρωσε τους πολίτες, δίνοντάς τους οδηγίες και χρήσιμα τηλέφωνα. Όλες οι υπηρεσίες του δήμου κάτω από τις οδηγίες του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και των αρμόδιων αντιδημάρχων είναι ήδη σε επιφυλακή, αλλά και σε συνεχή συντονισμό με τις εθελοντικές ομάδες και τη δημοτική αστυνομία. Τα δημαρχεία σε όλες τις πρώην δημοτικές ενότητες θα λειτουργούν σε 24ωρες βάρδιες για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού. Στη διάθεση του δήμου είναι στόλος 40 οχημάτων – μεταξύ των οποίων 22 εκχιονιστικά μηχανήματα, καθώς και φορτωτές και JCΒ, αλλά και συνοδευτικά οχήματα, πάνω από 2.000 τόνοι αλατιού για την τροφοδοσία των εκχιονιστικών, 1500 συσκευασμένες σακούλες με αλάτι για τους δημότες (αυλές και δυσπρόσιτες περιοχές) στους χώρους συγκέντρωσης του αλατιού σε κάθε δημοτική ενότητα.

• Τα τηλεφωνικά κέντρα για κάθε επικοινωνία σε 24ωρη βάση είναι:
✓ Το γνωστό 15195 και
✓ Στο δημαρχείο Πανοράματος το 2313 301000
✓ Στο πρώην δημαρχείο Πυλαίας το 2313 302660
✓ Στο κοινοτικό κατάστημα Χορτιάτη το 2310 349508
✓ Στο πρώην δημαρχείο Ασβεστοχωρίου το 2313302000
✓ Στο κοινοτικό κατάστημα Φιλύρου  το 2310 677000
✓ Στο κοινοτικό κατάστημα Εξοχής (2310 357186).

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης έκανε έκκληση προς τους δημότες να μην παρεμποδίζουν την κίνηση των εκχιονιστικών είτε με άσκοπες μετακινήσεις είτε με παράνομη στάθμευση των οχημάτων τους, προκειμένου να παραμείνουν όλοι οι δρόμοι ανοιχτοί και να διευκολυνθεί η  διέλευση και το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων.