Skip to main content

Έπιασαν δουλειά στα Τέμπη οι αλπινιστές

Από το σημείο όπου σημειώθηκε η φονική κατολίσθηση ξεκίνησαν χθες στην κοιλάδα των Τεμπών οι εργασίες αποκατάστασης του πρανούς και των ζημιών που προκλήθηκαν στο δρόμο.
Από το σημείο όπου σημειώθηκε η φονική κατολίσθηση ξεκίνησαν χθες στην κοιλάδα των Τεμπών οι εργασίες αποκατάστασης του πρανούς και των ζημιών που προκλήθηκαν στο δρόμο.  Στην κοιλάδα έχει εγκατασταθεί κλιμάκιο ειδικών αλπινιστών, οι οποίοι κατά την πρώτη φάση των εργασιών επιχειρούν να απομακρύνουν βράχους που είναι επικίνδυνοι και να σταθεροποιήσουν άλλα βραχώδη κομμάτια του πρανούς. 

Η διαδικασία προβλέπει την τοποθέτηση ειδικού διχτυού για την προστασία όσων θα εργαστούν στο σημείο και τον καθαρισμό του δρόμου από τα βράχια που έχουν καλύψει την επιφάνειά του. Αφού ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών στο σημείο της κατάπτωσης, αυτές θα συνεχιστούν σε όλο το μήκος του δρόμου που διέρχεται την κοιλάδα των Τεμπών.

Το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών, που έχει δώσει η κατασκευάστρια εταιρία του αυτοκινητοδρόμου στο κομμάτι Μαλιακός-Κλειδί, ανέρχεται σε 16 εβδομάδες, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών έχει εκφράσει την εκτίμηση ότι ο δρόμος μπορεί να παραδοθεί σε χρήση πριν το Πάσχα.

Στο μεταξύ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας, Πόπης Γερακούδη με το νομάρχη Λάρισας, κ. Λουκά Κατσαρό αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στο δρόμο Ροδιάς – Συκαμινέας, λόγω των ζημιών που έχουν προκληθεί στο οδόστρωμά του αλλά και του κινδύνου κατολισθήσεων. Έτσι, οι οδηγοί των φορτηγών θα πρέπει να επιλέγουν πλέον μεταξύ του δρόμου Ελασσόνας-Κοζάνης και Τρικάλων-Αγ. Δημητρίου-Εγνατίας οδού.