Skip to main content

Επιβάτες ΚΤΕΛ από Θεσσαλονίκη έμειναν απροστάτευτοι για μιάμιση ώρα στο χιόνι στο Μέτσοβο - Καταγγελίες για τους υπεύθυνους διοδίων

Έμειναν στον δρόμο λόγω μηχανικής βλάβης του λεωφορείου - Αρνήθηκαν να ανοίξουν τα άδεια γραφεία των διοδίων για να προστατευτούν παρά τις εκκλήσεις των επιβατών

Επιβάτες του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων από τη Θεσσαλονίκη καταγγέλλουν ότι το ταξίδι τους για τα Γιάννενα το μεσημέρι της Παρασκευής μετατράπηκε σε εφιάλτη. Από τη μία το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε στην Εγνατία οδό με τους ίδιους να ακούν εκρήξεις και από την άλλη οι υπεύθυνοι των διοδίων αρνήθηκαν να ανοίξουν τα γραφεία για να τους προστατεύσουν, παρά την πυκνή χιονόπτωση και τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούσαν. 

Όλα έγιναν στα διόδια Μαλακασίου λίγο μετά το Μέτσοβο. Όπως περιέγραψαν επιβάτες στη Voria.gr, το λεωφορείο που αναχώρησε στις 3.30 το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης στην Εγνατία. «Ακούσαμε έναν θόρυβο και είδαμε μία σπίθα. Λίγο μετά πάλι ακούστηκε ο έντονος θόρυβος και άρχισε να μυρίζει μέσα στο λεωφορείο. Σταμάτησε και μία γυναίκα άρχισε να φωνάζει «βγείτε όλοι έξω θα ανατιναχτεί» και απομακρυνθήκαμε», περιέγραψε στη Voria.gr επιβάτης του λεωφορείου. Η ακινητοποίηση του λεωφορείου ήταν η αρχή του Γολγοθά τους. «Φτάσαμε στα διόδια Μαλακασίου όπου αναγκαστήκαμε να μείνουμε δίπλα στο κουβούκλιο του σταθμού στον δρόμο για να προστατευτούμε από το χιόνι από το σκέπαστρο των διοδίων», είπε επιβάτης. Από εκεί τους απομάκρυναν όμως επειδή, όπως τους μετέφεραν διέκοπταν την κυκλοφορία. Οι επιβάτες του ΚΤΕΛ οδηγήθηκαν πίσω από τις μπάρες της εθνικής στη μέση του πουθενά, εντελώς απροστάτευτοι.

«Τους ζητήσαμε να ανοίξουν το οίκημα που υπάρχει και είναι τα γραφεία τους. Έχει θέρμανση και φωτισμό. Τους παρακαλέσαμε να μπουν τουλάχιστον οι μεγαλύτεροι άνθρωποι. Μία γυναίκα έλεγε ότι δεν μπορεί να στέκεται όρθια επειδή είχε πρόβλημα στο πόδι της. Αρνήθηκαν κάθε κουβέντα, δεν δέχτηκαν να μπούμε μέσα, μας άφησαν εκτεθειμένους στο χιόνι και στην παγωνιά», συνέχισαν την περιγραφή τους οι επιβάτες. Η πρωτοφανής συμπεριφορά των υπευθύνων των διοδίων δεν άλλαξε ακόμη και όταν τους το ζήτησαν οι αστυνομικοί. «Μας μετέφεραν από την αστυνομία ότι πάλι δεν δέχτηκαν και ότι δεν μπορούσαν να τους υποχρεώσουν επειδή είναι ιδιωτική εταιρεία», ανέφεραν.

Όταν το λεωφορείο με τη μηχανική βλάβη έφτασε στα διόδια αστυνομικοί διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο εσωτερικό του, εφόσον δεν θα συνέχιζε το ταξίδι, και πολλοί επιβάτες μετά τα 45 λεπτά που έμειναν στο χιόνι επιβιβάστηκαν να προστατευτούν, μέχρι να φτάσουν τα άλλα λεωφορεία για να τους παραλάβουν.

«Πολλοί δεν μπήκαμε στο λεωφορείο, φοβηθήκαμε και μείναμε έξω στο χιόνι για άλλη μία ώρα, όσοι δεν άντεχαν αναγκάστηκαν και μπήκαν», κατέληξαν οι επιβάτες.