Τρίτη 23 Ιουλίου 2019
x

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ ΤΩΝ 12 ΕΚΑΤ. ΤΣΙΓΑΡΩΝ

Οι Αρχές καταμέτρησαν συνολικά 629.800 πακέτα, πάνω από 12 εκατομμύρια τσιγάρα δηλαδή. Η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο θα άγγιζε τα 2.491.400 ευρώ.

Τα Σκόπια είχε τελικό προορισμό το φορτίο -μαμούθ με λαθραίο καπνό, που μπλόκαραν οι τελωνειακές Aρχές στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το τμήμα δίωξης λαθρεμπορίου του Α τελωνείου Θεσσαλονίκης, κατάφερε πλήγμα στα κυκλώματα που διακινούν παράνομα το εμπόρευμά τους. Οι έμπειροι αξιωματικοί κατάσχεσαν κοντέινερ με 12.596.000 τσιγάρα. (Περισσότερα εδώ)

«Το ύποπτο κοντέινερ έφτασε από την Κίνα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης,  στις 30 Μαρτίου και είχε τελικό προορισμό εταιρία της Βόρειας Μακεδονίας. Τα συνοδευτικά έγγραφα ανέφεραν πως περιέχει υφάσματα, το ειδικό σκάνερ που σάρωσε το εμπορευματοκιβώτιο έδειξε πως ήταν γεμάτο με πακέτα από τσιγάρα και αμέσως ανέλαβε δράση,  το λυκόσκυλο  ανιχνευτής της υπηρεσίας», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η διευθύντρια του τελωνείου Φωτεινή Παρουσίδου.

Ο Χάκερ, ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος για τον εντοπισμό καπνού, επιβεβαίωσε τις αρχικές υποψίες και έτσι το κοντέινερ άνοιξε.

Οι Αρχές καταμέτρησαν συνολικά 629.800 πακέτα, πάνω από 12 εκατομμύρια τσιγάρα δηλαδή. Η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο, εάν έπεφταν στην αγορά, θα άγγιζε τα 2.491.400 ευρώ.

Σύμφωνα με την κ. Παρουσίδου η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό του παραλήπτη, καθώς οι διωκτικές Αρχές θεωρούν σχεδόν βέβαιο πως ο τελικός αποδέκτης του φορτίου, στη Βόρεια Μακεδονία είναι επιχείρηση φάντασμα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ