Skip to main content

Επιδείνωση του καιρού σήμερα από το μεσημέρι με βροχές

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα, καθώς αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα εκδηλωθούν βροχές, με σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα υπόλοιπα νότιοι 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα νότια, αλλά παγετός θα επικρατήσει τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1000 μέτρα). Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν πιθανόν να εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 1.000 μέτρα). Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 12 βαθμούς κελσίου.