Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021
x

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Θα υπάρξει μικρή καθυστέρηση λίγων εβδομάδων στην παράδοση του έργου αναβάθμισης της παλαιάς γέφυρας Πηνειού σύμφωνα με την αρμόδια εταιρεία.

Καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών που προέβλεπε ο σχεδιασμός του έργου αναβάθμισης της παλαιάς γέφυρας Πηνειού στην περιοχή των Τεμπών, ανακοίνωσε η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

Όπως αναφέρει η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την αποπεράτωση του έργου, «πέραν της δεδομένης βούλησης και επιθυμίας μας για απρόσκοπτη και εντός χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωση των εργασιών, θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση λίγων εβδομάδων στην παράδοση του έργου».

Οι λόγοι της καθυστέρησης, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι οι εξής:

α) οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες της περιόδου αυτής, που καθιστούν απαγορευτική την ολοκλήρωση των τελευταίων απομενουσών εργασιών (όπως σκυροδέτηση πεζοδρομίων, μονώσεις, ασφαλτόστρωση κλπ) και

β) η καθυστέρηση παραλαβής υλικών/εξοπλισμού από εργοστάσια του εξωτερικού λόγω της πανδημίας.

«Λυπούμαστε για την όχληση που θα επιφέρει η αναγκαστική αυτή παράταση μικρής χρονικής διάρκειας, είμαστε εντούτοις πεπεισμένοι πως το επίπεδο ασφάλειας και η ποιότητα κατασκευής της «νέας» παλαιάς γέφυρας Πηνειού θα ανταμείψει τους οδηγούς και τους κατοίκους της περιοχής για την υπομονή που επέδειξαν καθ’ όλη την περίοδο ανακατασκευής και αναβάθμισης της γέφυρας. Αντιστοίχως θα παραταθεί και η διάρκεια χρήσης καρτών ελεύθερης διέλευσης διοδίων για τους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους κι ευχαριστούμε για την κατανόησή τους», αναφέρει σχετικά η εταιρεία.

Παράλληλα, συνεχίζει στην ανακοίνωση λέγοντας πως, «λόγω των πολλών αστάθμητων και απρόβλεπτων παραγόντων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο εργολάβος του έργου καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών έως σήμερα, δεν είναι εφικτή προς το παρόν η ανακοίνωση της ακριβούς ημερομηνίας ολοκλήρωσης των εργασιών και παράδοσης στην κυκλοφορία της γέφυρας Πηνειού, η οποία ωστόσο θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωσή μας το συντομότερο δυνατόν».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ