Skip to main content

Επιμένει ο Ερντογάν: Θα κάνει τζαμί την Αγιά Σοφιά

Ήταν λάθος που κάναμε μουσείο την Αγιά Σοφιά, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο A Haber, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν κάνει πίσω στις προκλητικές του δηλώσεις ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να κάνει τζαμί την Αγιά Σοφιά, παρά τις προειδοποιήσεις και από την Unesco (δείτε εδώ).

«Για χρόνια το έθνος μας περίμενε να δει τζαμί την Αγιά Σοφιά. Ήταν λάθος που την κάναμε μουσείο. Από τη στιγμή που υπάρχει μια τέτοια απαίτηση, είναι ώρα να κάνουμε αυτό το βήμα» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξή του στο A Haber.

Όπως ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν, «η Αγιά Σοφιά δεν θα αποκαλείται πια μουσείο. Θα θυμόμαστε την Αγιά Σοφιά ως τζαμί. Έχω ιδέες και τις έχω μοιραστεί με φίλους μου».

Ο Ερντογάν επιχείρησε, μάλιστα, να συνδέσει το μέλλον της Αγιάς Σοφιάς με την μεταχείριση του τεμένους Αλ-Άκσα στην Ιερουσαλήμ, το οποίο αποτελεί ιερό τόπο για το Ισλάμ. «Αυτοί που σιωπούν όταν το τέμενος Αλ-Άκσα δέχεται επίθεση δεν μπορούν να μας πουν τι να κάνουμε για το στάτους της Αγίας Σοφίας» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.