Skip to main content

Επίσημη διάψευση των ισχυρισμών Βαλαβάνη για τις παρακολουθήσεις

Αντιδρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Ο αναπληρωτής υπουργός και ο διοικητής της ΕΥΠ δεν αναμιγνύονται σε πολιτικά παιγνίδια εντυπώσεων»

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στις αιτιάσεις της πρώην αναπληρώτριας ΥΠΟΙΚ και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντιας Βαλαβάνη, περί παρακολουθήσεών της από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, επισημαίνεται πως η κα Βαλαβάνη, «ως υπουργός όφειλε να γνωρίζει ότι κανείς από το επίσημο Κράτος δεν παρακολουθεί Έλληνες πολιτικούς ή πολίτες για μη-τρομοκρατικές ή εγκληματικές δραστηριότητες», ενώ τονίζεται πως « τόσο ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όσο και ο Διοικητής της ΕΥΠ δεν αναμιγνύονται σε πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων».

Παράλληλα, καλεί την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εάν έχει στοιχεία υποκλοπής τηλεφωνικών της συνομιλιών, να απευθυνθεί στις αρμόδιες Ανεξάρτητες Αρχές.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, αναλυτικώς:

«Η κυρία Βαλαβάνη, ως Υπουργός, όφειλε να γνωρίζει ότι κανείς από το επίσημο Κράτος δεν παρακολουθεί Έλληνες πολιτικούς ή πολίτες για μη-τρομοκρατικές ή εγκληματικές δραστηριότητες. Όφειλε επίσης να γνωρίζει ότι τόσο ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όσο και ο Διοικητής της ΕΥΠ ενεργούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους και δεν αναμιγνύονται σε πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων.

Εάν παρά ταύτα και στο πλαίσιο οποιασδήποτε υπερασπιστικής γραμμής η κυρία Βαλαβάνη έχει στοιχεία υποκλοπής τηλεφωνικών της συνομιλιών ως Υπουργού συνιστάται να απευθυνθεί στις αρμόδιες Ανεξάρτητες Αρχές (ΕΕΤΤ, Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κλπ.) προκειμένου να εξετασθούν οι καταγγελίες της».