Skip to main content

Επίσκεψη Αμερικανών επαγγελματιών του Real Estate στην Αλεξανδρούπολη

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου έκανε λόγο για «έκδηλο από καιρό αμερικανικό ενδιαφέρον» για την περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Η Αλεξανδρούπολη ήταν ο πρώτος σταθμός του οκταήμερου ταξιδιού στην Ελλάδα πολυμελούς αποστολής Αμερικανών επαγγελματιών του κτηματομεσιτικού κλάδου (Real Estate) από την Πολιτεία του Ιλινόι. Τα μέλη της Ένωσης Μεσιτών του Σικάγο επισκέφθηκαν σήμερα το Επιμελητήριο Έβρου και το δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Στο Επιμελητήριο πραγματοποιήθηκαν «εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις του επιχειρηματικού προφίλ και της επενδυτικής δυναμικής της περιοχής μας, ενώ είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και μεσίτες από την Αλεξανδρούπολη και άλλες πόλεις του Έβρου... Οι Αμερικανοί μεσίτες με τη συνέργεια της Ένωσης Μεσιτών Ακινήτων Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδας ταξιδεύουν και γνωρίζουν την "άγνωστη Ελλάδα", δηλαδή τις περιοχές που δεν είναι και τόσο προβεβλημένες, αλλά παράλληλα αποτελούν land of opportunity...», αναφέρεται σε σχετική με την επίσκεψη ανακοίνωση του Επιμελητήριου, στην οποία επισημαίνεται πως «η ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης ήταν ήδη γνωστή στους Αμερικανούς μεσίτες και έχει κερδίσει έδαφος στις προτιμήσεις τους, λόγω της αμερικανικής παρουσίας στο Λιμάνι».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης έκανε λόγο για «έκδηλο από καιρό αμερικανικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας» και σημείωσε: «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ήταν σήμερα εδώ, ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην περιοχή μας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι είναι μέλη μίας από τις μεγαλύτερες Ενώσεις των ΗΠΑ με χιλιάδες μέλη. Συνεπώς, η διαφήμιση του Έβρου στο κομμάτι των real estate ευκαιριών είναι τεράστια και αναμένουμε σύντομα τη σύναψη συμφωνιών».

Παρουσιάσεις στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο εκτός από τον κ. Τοψίδη έκαναν ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΑ, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, και ο πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Έβρου, Χρήστος Γιορδαμλής.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αλεξανδρούπολης και τα μεγάλα projects που ανοίγουν τον δρόμο για νέα επενδυτικά σχήματα στην περιοχή, παρουσίασε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Ζαμπούκης στη συνάντηση που είχε με τα μέλη της αμερικανικής αποστολής. «Ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε όλα εκείνα τα έργα υποδομών δημόσιου και ιδιωτικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης, παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αλεξανδρούπολης που αποκαλύπτεται και αυτή τη στιγμή τη φέρνουν στο προσκήνιο, ως σταυροδρόμι ενέργειας, εμπορίου και μεταφορών. Παρουσίασε τα μεγάλα projects που ανοίγουν τον δρόμο για νέα επενδυτικά σχήματα στους τομείς των logistics, του εμπορίου, των μεταφορών, του τουρισμού και της εκπαίδευσης...», αναφέρει χαρακτηριστικά το γραφείο Τύπου του δημάρχου.

Τις επόμενες ημέρες η αντιπροσωπεία των Αμερικανών μεσιτών θα επισκεφθεί την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Πάργα, την Πάτρα, το Αίγιο, την Κόρινθο και την Αθήνα.