Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020
x

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Eπίσημη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί από σήμερα έως την Μ. Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, προσκεκλημένος του Ρώσου ομολόγου του με τον οποίο θα έχει συνομιλίες για όλο το φάσμα των ελληνορωσικ

Eπίσημη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί από σήμερα έως την Μ. Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, προσκεκλημένος του ομολόγου του της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ανατόλι Σερντιούκοβ με τον οποίο θα έχει συνομιλίες για όλο το φάσμα των ελληνορωσικών σχέσεων σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.

 Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί επίσης με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικοτεχνικής Συνεργασίας κ. Μιχαήλ Δημήτριεφ, με τον πρόεδρο της κρατικής εταιρείας εξοπλισμών (Rosoboronexport), κ. Ανατόλι Ισάικιν, καθώς και με τον Γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, κ. Νικολάι Πατρουσέφ.

Αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν τη διμερή αμυντική και στρατιωτική συνεργασία, τις σχέσεις ΕΕ και Ρωσικής Ομοσπονδίας, τις σχέσεις Ρωσικής Ομοσπονδίας και ΝΑΤΟ, καθώς και θέματα αμυντικοτεχνικής συνεργασίας στο πλαίσιο των διακρατικών συμβάσεων που έχουν συναφθεί πριν τον Οκτώβριο του 2009.

Η επίσκεψη του ΥΕΘΑ πραγματοποιείται σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ