Skip to main content

Επίσκεψη Κουβέλη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε σήμερα στο Φανάρι ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, ο οποίος μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για να μετάσχει σε εκδηλώσεις της ελλην
Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε σήμερα στο Φανάρι ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, ο οποίος μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για να μετάσχει σε εκδηλώσεις της ελληνικής προεδρίας στον Οργανισμό Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

«Σε αυτήν την περίοδο η Ελλάδα πρέπει να ανοιχτεί προς τα έξω για να μεταφέρουμε την πραγματική εικόνα της χώρας, για να μην την μεταφέρουν άλλοι λανθασμένα», δήλωσε ο κ. Κουβέλης πριν από τη συνάντησή του με τον Πατριάρχη.

Το μεσημέρι ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών παρακάθησε σε γεύμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ στην Κωνσταντινούπολη με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του προγράμματος της ελληνικής προεδρίας για τον Οργανισμό Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, αλλά ήταν και μια εξαιρετική ευκαιρία, ώστε να ξαναέχω μια συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο», σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

«Πάντα είναι μέσα στην καρδιά μου και είναι στόχος μου να προσπαθώ να συζητώ μαζί του για να δούμε και με ποιον τρόπο η ελληνική πολιτεία μπορεί να στέκεται πρακτικά και ουσιαστικά δίπλα στην προσπάθεια που κάνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο εδώ στο Φανάρι», πρόσθεσε.

Αργότερα ο Έλληνας υφυπουργός παρουσίασε τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στον Οργανισμό Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την ανάγκη νέων αναπτυξιακών στρατηγικών που θα οδηγήσουν την περιοχή στην αειφόρο ανάπτυξη.

Σημείωσε, δε, πως για την Ελληνική Προεδρία του ΟΣΕΠ η προώθηση οικονομικών δραστηριοτήτων οι οποίες θα βελτιώσουν τις περιβαλλοντικές συνθήκες είναι η απόλυτη προτεραιότητα.