Skip to main content

Επίσκεψη Νίκου Ταχιάου σε έργα διευθέτησης ρεμάτων στην Αττική

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών επέβλεψε την πορεία των έργων και να ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σε αυτά

Τα έργα «Διευθέτηση ρέματος Εσχατιάς» και «Διευθέτηση Χειμάρρου Αγίου Γεωργίου (Γιαννούλας) Θριασίου Πεδίου Δυτικής Αττικής» επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, προκειμένου να επιβλέψει την πορεία τους και να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σε αυτά.

Πρώτη στάση του κ. Ταχιάου αποτέλεσε το εργοτάξιο στο ρέμα Εσχατιάς. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, καθώς το εν λόγω ρέμα διασχίζει ολόκληρο το Δήμο Αχαρνών, αλλά και μέρος των Δήμων Φυλής, Καματερού και Αγίων Αναργύρων. Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται και η κατασκευή έργων ανάπλασης του χώρου διέλευσης του διευθετούμενου ρέματος και η δημιουργία τάφρου για τη συλλογή των τοπικών ομβρίων.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός επισκέφθηκε το βασικό τμήμα του έργου για τη διευθέτηση του χείμαρρου Αγίου Γεωργίου (Γιαννούλας). Επέβλεψε τις εργασίες στο σημείο και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών στο σύνολο του έργου, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται εκτός των άλλων και έργα ανάπλασης, έργα προστασίας των παραρεμάτιων ιδιοκτησιών και οδών και η κατασκευή έξι γεφυρών και ενός έργου ρύθμισης ροής και συγκράτησης των φερτών υλικών.

Μετά το πέρας των αυτοψιών, ο Υφυπουργός Υποδομών δήλωσε ότι πρόκειται για έργα που σκοπός τους είναι να εξαφανίσουν τον πλημμυρικό κίνδυνο σε περιοχές της Αττικής που έχουν αναπτυχθεί χωρίς να υπάρχει ο απαραίτητος χωρικός σχεδιασμός και η έγκαιρη κατασκευή των αναγκαίων υποδομών. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία των έργων αυτών, τα οποία όπως είπε χαρακτηριστικά «αποτρέπουν όχι μόνο την διακινδύνευση ζωών, αλλά και την καταστροφής περιουσιών, που οι συμπολίτες μας κατάφεραν να φτιάξουν με πολύ κόπο».

Κλείνοντας, ο κ. Ταχιάος, αναφερόμενος στην πορεία των έργων, σημείωσε ότι οι εργασίες υλοποίησης προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό, χωρίς να παρατηρούνται προβλήματα ικανά να ανακόψουν την πρόοδό τους, πλην ορισμένων τεχνικών προβλημάτων, τα οποία και επιλύονται σταδιακά.